Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

17. 03. 2019. 22:17   >>  21:42

TEMA JUTRA

O kvalitetu đačke užine

U Jutarnjem programu govorimo o javnom pozivu Uprave za dijasporu za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada zaslužnim iseljenicima i organizacijama dijaspore.

Poziv je otvoren do 15.maja,a pravo predlaganja, odnosno dostavljanja inicijativa imaju sva pravna i fizička lica iz zemlje i inostranstva.

- Regionalnom stambenom programu čije je rezultate predstavilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja. Za Crnu Goru, predviđeno je obezbjeđenje sredstava za rješavanje stambenog pitanja za 6.063 lica koja spadaju u najranjivije kategorije, kao što su lica smještena u neformalnim kolektivnim centrima i ugrožena lica u privatnom smještaju, sa posebnim osvrtom na kamp Konik

- Tema Jutra: Kvalitet đačke užine. Pilot projekat Ministarstva prosvjete da ne daje saglasnost na prodaju nezdrave hrane unutar školskih dvorišta koji se sprovodi već godinu, zaživio je i do sada je odbijeno deset zahtjeva. Kako se i gdje priprema djačka užina, kojim se školama dostavlja i kakva su iskustva učenika, pitamo v.d. direktora Škole za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić" - Darka Vukčevica.

- Velikoj zlatnoj medalji za OŠ "Vuk Karadžić" osvojenoj na Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi“, koji je održan 14. put, u okviru Novosadskog sajma. Naša gošća biće direktorka škole Svetlana Drobnjak.

- Finansiranju i sufinansiranju programa i projekata iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2019. godinu. Navedenim Programom obuhvaćeno je 85 projekata i programa i izdvojena sredstva u iznosu od 1.132.000,00 €

- Aktivnostima Resursnog centra za obrazovanje i osposobljavanje "1. jun" u susret Svjetskom danu osoba sa Daunovim sindromom.

- U kontakt rubrici ponedjeljkom "Plodovi jutra" govorimo o podršci investicijama u izgradnji bunara i bistijerni. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Vukota Stanišić iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o deponiji u Podgorici, izgradnji nove zgrade za OŠ "Dušan Korać" u Bijelom Polju, ski-open vikendu u Rožajama i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Anđela Ralević će informisati o:

- Promociji crnogorskog turizma na francuskom tržištu.

- Aktivnostima Srednje Građevinsko-geodetske škole "Marko Radević"

- Književnoj večeri Milana Rajovića u KIC-u "Budo Tomović"

- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Zavod za Hitnu medicinsku pomoć.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније