Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

19. 02. 2019. 22:05 >> 21:33
1

U JUTARNJEM

O prirodnim resursima Crne Gore

U emisiji govorimo o:

Inicijativa za očuvanje rijeke Zete:

Rijeka pruža čovjeku brojne usluge - vodu za piće, vodu za navodnjavanje, hranu, građevinski materijal, obezbjeđuje prostor za odmor i pomaže u razvoju turizma. Kakvi su prirodni resursi Crne Gore? Šta mora da predstavlja država koja ima prefiks “ekološka” pitamo predstavnike Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, ali i najeminentnije crnogorske hidrologe.

Moderno stanovanje

Doktorku Sonju Radovic Jelovac pitamo šta je u smislu modernog stanovanja “priuštivi luksuz”, i da li su parkovi i slobodne površine generator podizanja kvaliteta zivota i stanovanja. Govorićemo i o međunarodnom Sajmu urbanizma gdje je crnogorska predstavnica osvojila prvu nagradu.

“Niko ne treba da ostari sam”

Mladi Kotora koji ujedno volontiraju u okviru Crvenog Krsta, iznjedrili su sliku preplitanja prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, tj. pojedinca koji se rađa, odrasta i stari, i načina na koji ga naše društvo i kultura tretiraju u svim pomenutim životnim dobima. O pomoći starim licima i svojevrsnom dugu prema generacijama prije nas, govorimo nakon devet sati.

Proizvodnja hrane u Crnoj Gori

“Karakterizacija autohtonih sorti crnogorske pšenice” naziv je zanimljive teme koja govori između ostalog i o naučnim kvalitetima mladih ljudi željnih znanja, koji su zaista u poziciji da mijenjaju stvari, i da svojim naučnim radovima pomognu zemlji u kojoj žive. O našim prirodnim bogatstvima, o hrani koju trošimo ali jako sporo obnavljamo nakon osam sati govorimo sa Anom Velimirović, doktorantkinjom Biotehničkog fakulteta.

Naša terenska ekipa na čelu sa Andreom Lekić, upoznaje nas sa jednim od najvećih hidrologa sa ovih prostora, gospodinom Darkom Novakovićem.

Saznaćemo i zašto su privremeno zatvorena dva podgorička Doma zdravlja, ali i kakve kulturne programe narednih dana nudi naš Glavni grad.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније