Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

09. 02. 2019. 22:04 >> 21:32

GOST DR MIROSLAV ILIĆ

Tema Jutra: Hirurgija gojaznosti

Tema Jutra: Hirurgija gojaznosti. Gost - hirurg prof.dr Miroslav Ilić.

Govorićemo i o skakačkom koljenu – zašto nastaje, kako ga liječiti i prevenirati. Gost Jutra specijalista primijenjene fizopterpaije Nemanja Peković, član Komore fizioterapeuta Crne Gore.

Učenički parlament Srednje stručne škole na Cetinju pokreće projekat "Škola retorike" namijenjen osnovcima. Njen cilj je da učenicima približi retoriku i besjedništvo i nauči ih kako da odrade kvalitetan javni nastup, kako da održe govor, kako da privuku pažnju publike i kako da se ponašaju prilikom javnog nastupa. Škola je besplatna, a Parlament je organizuje uz pomoć Američke čitaonice na Cetinju. Ugostićemo predsjednika Učeničkog parlamenta Srednje stručne škole Cetinje Stefan Kaluđerovića, profesoricu sociologije Vesnu Krivčević i učenice, polaznice "Škole retorike" Doroteu Bušković i Nikolinu Marković.

U bioskopu se prikazuje film "Leptir" ostvarenje režisera Majkla Noera, rimejk kultnog filma Frensisa Šafnera u kojem su Stiv Mekvin i Dastin Hofman odigrali uloge karijere. Film je sniman i na nekoliko lokacija u Crnoj Gori, a mi ćemo se družiti sa Dušanom Ivanovićem sa Cetinja , koji je na filmu bio angažovan kao statista. Svoje nevjerovatno iskustvo puno raznovrsnih doživljaja uz autentične fotografije, podijeliće sa gledaocima Jutarnjeg programa.

Vuk Perović izvještava uživo sa 69.Filmskog festivala u Berlinu.

Iz serijala "Jutro u Kini" Pemitujemo posjetu selu blizu Šiana, glavnog grada pokrajine Šensi. Selo zarađuje skoro polovinu novca koji naša zemlja prihoduje od turizma, a do prije dvije decenije je stanovništvo u njemu živjelo ispod donje granice siromaštva. Kinezi se ponose činjenicom da su u razvoju zemlje, stanovništvo obuli u najudobnije cipele- poštujući tradicionalno, a insistirajući na modernom. Pojoprivreda je vrlo važna u kineskoj viziji budućnosti, a ovo selo je najbolji dokaz za to.

Družićemo se i sa pobjednikom Montevizije.

Anđela Ralević pored servisnih informacija, uživo sa terena :

-informiše o novom projektu Medicinske škole iz Podgorice koji je posvećen borbi protiv vršnjačkog nasilja;

-najavljuje Podgoričku ligu trčanja koja se održava na brdu Gorica u organizaciji Triatlon kluba Podgorica;

-izvještava sa Montenegro Winter kupa, prve zimske auto trke koja će se voziti na Lovćenu, u okviru Zimske lige;

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Jordan. Kraljevina na Bliskom Istoku, pustinjska je zemlja bez nafte, ali zemlja u kojoj se nalazi čudo antičkog svijeta, jedinstvena Petra, grad u kamenu, nekadašnje središte Nabatejaca. Petra je jedno od najneobičnijih mjesta na svijetu. Izgrađena je u četvrtom vijeku prije nove ere.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici "Ukusi jutra", zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće kašu od kukuruznog brašna.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније