Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

20. 01. 2019. 22:07 >> 21:37

U JUTARNJEM

O mentalnom zdravlju, zdravstvenom osiguranju...

U Jutarnjem programu govorimo o:

-Mentalnom zdravlju. Ministarstvo zdravlja je kao imperativ i važan izazov prepoznalo brigu o psihijatrijskim poremećajima. Podsjetimo, Vlada je donijela Strategiju zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja u Crnoj Gori za period od 2019 – 2023. godine i usvojila Akcioni plan za sprovođenje Strategije zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja u Crnoj Gori, za 2019-2020. godinu.

-Novom servisu Fonda za zdravstveno osiguranje. Početkom godine sa radom počinje servis eOsiguranje, zahvaljujući kojem građani više neće morati da ovjeravaju zdravstvene knjižice na šalteru. Korisnici će na svom mobilnom telefonu ili računaru moći da provjere da li su ih poslodavci prijavili na zdravstveno osiguranje.

-Tema Jutra: Učestalost sajber napada u Crnoj Gori. Od 1. januara 2011. godine do 1. decembra prošle godine crnogorskom Nacionalnom timu za odgovor na računarske incidente prijavljeno je 1388 sajber napada, navodi se u Izvještaju o incidentnim situacijama na internetu, koji je razmatrala Vlada.U posljednje vrijeme i odredjen broj portala u zemlji bio je izložen DDos napadima. Riječ je o napadima koji se teško otkrivaju i najčešće su usmjereni ka medijima, a motivi su komercijalne prirode, narušavanje imidža, kao i politički motivi.

-U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o Uništavanju zaraženih palmi u zimskom periodu. Svi vlasnici palmi dužni su da unište sve palme “zaražene” crvenim surlašem. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Snežana Hrnčić iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

-Aktivnostima Regionalne kancelarije za saradnju mladih u Crnoj Gori koja kroz programe interkulturalnih razmjena mladih iz regiona Zapadnog Balkana želi da doprinese stvaranju uslova za smanjenje etničke distance, stereotipa i predrasuda.U toku je drugi otvoreni poziv za podnošenje projektnih ideja.

Najavljujemo:

-U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o Slanoj sobi, pljevaljskoj Biblioteci, projektu saradnje izmedju Rožaja i Sjenice, reportažu sa Vučja i mnoge druge.

-Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andrea Lekić će informisati o:

-Radu podgoričke Agencije za stanovanje i saniranju posljedica vandalizma u parkovima i na dječijim igralistima.

-Predstavljanju turističke ponude Nacionalnih parkova Crne Gore na medjunarodnim sajmovima.

-Aktivnostima Komunalne policije. Naša dežurna ekipa će posjetiti i Urgentni centar.

-Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније