Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

12. 01. 2019. 22:07   >>  21:39

TEMA JUTARNJEG

Kako se prepoznaje i liječi skolioza

Tema Jutra: Skolioza- sve češća bolest kičme modernog čovjeka, posebno kod djece. U pitanju je pojava abnormalnih krivina na kičmi. Postoji nekoliko vrsta skolioze na osnovu uzroka i starosti kada se kriva razvija. Većina pacijenata ne zna i nema poznat uzrok za nastanak krive kičme i ovog stanja. Kako se prepoznaje skolioza i kako se liječi saznaćemo od specijalistkinje primijenjene fizioterapije Ive Tomković.

 

U nastavku:

U toku je poziv za "50 ideja za Evropu" namijenjen mladim ljudima od 15 do 30 godina. Da bi se unaprijedila priča o Evropi i onome šta treba očekivati i kako možemo doprinijeti boljoj budućnosti, osmišljeno je takmičenje koje ima za cilj sakupljanje ideja i potencijalnih rješenja na različite teme koje su relevantne za mlade ljude i za budućnost Evrope. Nosilac prjekta je “Asocijacija za demokratski prosperitet ZID”, iz kog nam u goste dolazi Milena Šćepanović.

Nastavlja se naša nagradna rubrika “Okom gledalaca” Ugostićemo autora najbolje fotografije za decembar i uručiti mu tablet računar.
U posljednjem satu družićemo se sa “Pjevačkim društvom Grbalj” koji skoro dvije decenije njeguje kulturnu baštinu Grblja, koja je vjekovima privlačila pažnju velikog broja naučnika: etnologa, etnomuzikologa, arheologa...Uživo će izvesti dio repertoara i najaviti koncert koji tradicionalno organizuju u “Centru za kulturu Kotorˇ”.

Anđela Ralević, pored servisnih informacija, uživo sa terena :

-izvještava iz Urgentnog centra;
- izvještava iz Prvog transformacionog centra u CG. Profesor fizičke kulture Petar Pavićević i fitnes instruktorka Mina Mandić govore o rekreaciji u toku zimskog perioda;
- izvještava iz Tološke šume, provjeravamo koliko je nedjeljno jutro inspirativno za rekreaciju;
-najavljuje intrigantnu predstavu “Sobe” nastalu u produkciji Dramskog studija “Prazan prostor” koja se u nedjelju 13. januara i u srijedu 16.01. u 20h, izvodi u prizemlju jedne starovaroške kuće, a počinje na vratima Sahat kule;

Putopisac Edin Krnić vodi nas u novu avanturu, u Mongoliju, u autonomnu regiju Kine i grad Erenhot, poznat i kao i “grad dinosaurusa”. U periodu krede, prije oko 70 miliona godina, čitavo područje oko grada je bilo pod velikim jezerima, močvarama i gustim šumama. Mnogi fosili su otkriveni u ovom području, uključujući i najveće i najbolje očuvane fosile dinosaurusa u Aziji.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće potaž od bijelog pasulja i paškanata.

Nakon Vijesti u 10.00h emitujemo novu epizodu serijala "Podgorica nekada 1878-1941" posvećenu reklamama, marketinškim kampanjama i komunikaciji sa tržištem u to vrijeme.Vidjećemo kako su se nekada oglašavali podgorički trgovci, ali i strane kompanije.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније