Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

17. 12. 2018. 22:05 >> 21:36

U JUTARNJEM

O Međunarodnom danu migranata

U Jutarnjem o Međunarodnom danu migranata. 18. decembar posvećen je bezbjednosti migranata, najavljuju Ujedinjene nacije uz podsjećanje da u svijetu danas ima preko 300 milona migranata. Izazovi i teškoće migracija širom svijeta zahtijevaju veću saradnju i zajedničku akciju zemalja i regiona, ocjenjuje se u saopštenju UN-a i dodaje da ta organizacija ima značajnu ulogu u uspostavljanju novih dijaloga i veza.

U nastavku o:

- Primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Crnoj Gori. Početkom sedmice su predstavljeni rezultati procjene primarne zdravstvene zaštite. Na sastanku su predstavnici Ministarstva zdravlja, Svjetske zdravstvene organizacije i drugih institucija koje se bave nadzorom javnog zdravlja, analizirali integritet crnogorskog zdravstvenog sistema, i svih njegovih djelova i oblasti funkcionisanja.

- Tema Jutra: Zloupotreba bolovanja. Nakon sprovedenog postupka iz dijela nadležnosti Komisije za kontrolu kvaliteta rada Domova zdravlja u Podgorici, te uvida u službenu dokumentaciju Komisije Ministarstva zdravlja Crne Gore sa eksternih kontrola, pokrenut je postupak protiv 14 doktora, koji će nakon utvrđivanja odgovornosti biti sankcionisani u skladu sa zakonom. Podsjetimo, Fond zdravstva izvdojio je za 8.361 bolovanje zaposlenih u prvih šest mjeseci ove godine 4,34 miliona eura,.Uporedna statistika za poslednje tri godine pokazuje da je zaustavljen rast troškova bolovanja i da se kreću na približno istom nivou. Ipak, praksa je pokazala da najveći broj zahtjeva poslodavci podnose u četvrtom kvartalu fiskalne godine.

- U kontakt rubrici utorkom "Pitajte advokata" govorimo o Pravima i obavezama žiranata. Da li je u Crnoj Gori i dalje prisutna pojava da jemac otplaćuje tudji kredit? Kada nastupaju problemi u slučaju da podnosilac kredita više ne može izmirivati svoje obaveze prema banci, kome se žiranti mogu obratiti za pomoć? Na ta i pitanja gledalaca u studiju će odgovarati advokat Nikola Samardžić.

- Projektu "Mladiinfomne - info servis za mlade". NVO Mladiinfo Montenegro organizovao je završnu konferenciju na kojoj su predstavljeni rezultati Istraživanja o oblicima, obrascima i učestalosti nasilja u srednjim školama u Crnoj Gori koje je nastalo kroz projekat "Aktivno učešće mladih u prevenciji nasilja, govora mržnje i diskriminacije"

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o rekonstrukciji budvanskih vrata,javnoj raspravi o uslugama taksi prevoznika, izgradnji zaobilaznice u Rožajama i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Anđela Ralević će informisati o izgradnji višenamjenskog Doma zdravlja na Zlatici i sadržajima Decembarske umjetničke scene-DEUS. Biće riječi i o trci na 10 km koja je posvećena proslavi Dana oslobodjenja Podgorice. Naša dežurna ekipa će posjetiti i Urgentni centar.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније