Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

16. 12. 2018. 22:08 >> 21:52

U JUTARNJEM

O SOS dječjoj liniji i zaštiti životne sredine

Tema Jutarnjeg programa je zaštita životne sredine. Crna Gora je 10.decembra, na Međuvladinoj konferenciji u Briselu, otvorila pregovaračko poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promjene. Zajednički je ocijenjeno da je otvaranje tog poglavlja još jedan uspjeh za zemlju i priznanje crnogorskim institucijama za intenzivan rad na usklađivanju domaćeg zakonodavstva sa propisima EU i izgradnji potrebnih administrativnih kapaciteta.

 

U emisiji govorimo o:

- Otvaranju Nacionalne SOS dječije linije. Nosilac nove usluge brige o djeci je JU Dječji dom“ Mladost“, koji je svoje višedecenijsko iskustvo u radu sa djecom i porodicom stavio u službu podrške djeci i mladima kroz savjetodavni rad u zaštiti od zlostavljanja i zanemarivanja kao I prevencije svih oblika nasilja.

-Novom servisu Fonda za zdravstveno osiguranje koji je počeo sa radom.U pitanju je servis eApoteka putem kog će svim osiguranicima Fonda, preko portala eZdravlje i mobilnih aplikacija, biti dostupna informacija o stanju zaliha lijekova u svim državnim i određenom broju privatnih apoteka u Crnoj Gori.

-U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o novom, petom proizvodu koji je zašticen oznakom geografskog porijekla.Riječ je o "Crnogorskoj pršuti". Zahtjev za navedenu registraciju su inicirali proizvođači pršuta sa Cetinja, okupljeni unutar NVO „Udruženje crnogorski pršut“ Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati Merisa Čekić-načelnica Direkcije za politiku kvaliteta u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.Svoje iskustvo će sa gledaocima podijeliti i Ivan Mijušković koji predstavlja klaster Crnogorski pršut.

- Mreži omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske.U pitanju je četvorogodišnji regionalni projekat, koji finansira Evropska komisija u sklopu podrške regionalnim tematskim mrežama organizacija civilnog društva.Cilj je uspostavljanje i razvoj regionalne mrežu organizacija civilnog društva koje rade na društvenoj, ekonomskoj i političkoj inkluziji mladih žena i muškaraca.

-Monografiji dr Sofije Kalezić “Minervinim tragom”.Autorka monografije će biti gošća Jutra.

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o školi pjevanja u Bijelom Polju, rekonstrukciji škole u Danilovgradu,gradskom bazenu u Podgorici, vaterpolo sportu i mnoge druge.

Najavljujemo:

-Sedmicu kineskog filma, u organizaciji Instituta Konfucije.Biće održana u bioskopu CINEPLEXX, u Delta City-iju,  od 17. do 21. decembra.Najpopularniji filmovi kineske kinematografije će biti emitovani.
-Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andjela Ralević će informisati o prevozu za učenike romske i egipćanske populacije koje je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete.Biće riječi i o otvaranju  dječijeg igrališta na Kakarickoj gori.Naša dežurna ekipa će posjetiti i Urgentni centar.
- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније