Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

19. 11. 2018. 20:34   >>  20:16

JUTARNJI PROGRAM

O dječjim pravima, ženama na tržištu rada

U Jutarnjem programu govorimo o:

- Međunarodnom danu djeteta. 20. novembar je dan kada se podsjeća i senzibiliše javno mnjenje i ustanove na potrebu zaštite maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. Njegovim obilježavanjem se žele podstaći organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama na preduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječijih prava jer su ona temelj izgradnje naprednog društva.Nažalost,i danas u svijetu postoje djeca kojoj su uskraćena osnovna životna prava jer se iskorišcavaju kao radna snaga, učestvuju u ratnim sukobima s oružjem, prisiljavaju na prostituciju.

-Tema Jutra: Položaj žena na tržištu rada. Najnoviji podaci Institucije Ombudsmana ukazuju na problem rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori.Osim djelimično u pravosuđu, rodni balans još uvijek se može smatrati problematičnim u mnogim oblastima, kao što su političko djelovanje, administrativno rukovođenje, obrazovanje na najvišem nivou. Da li su žene ravnopravne na tržištu rada,čućemo od Djine Janković iz Udruženja zaštite na radu.

- Manifestaciji “XVII Dani obrazovanja i učenja odraslih“koju organizuje Centar za stručno obrazovanje uz podršku Ministarstva prosvjete.Cilj manifestacije je ukazivanje na značaj cjeloživotnog učenja za unapređenje kvaliteta života pojedinca i društveni razvoj.

- U redovnoj kontakt rubrici utorkom“Pitajte advokata” govorimo o Podizanju kredita.Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati advokatica Vesna Cimbaljević.

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o Freja Forumu u Beogradu, proslavi Dana Opštine Bar, ženskom preduzetništvu u Tivtu, i mnoge druge.

Najavljujemo:

-Koncert jednog od najoriginalnijih italijanskih pijanista i kompozitora Mauricija Mastrinija.Umjetnik će nastupiti premijerno na Velikoj sceni Kulturno - informativnog centra “Budo Tomović” u utorak,20.novembra.

-Bogat kulturni program koji će biti upriličen povodom proslave 40.rodjendana Planinarskog kluba Komovi.

-Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Ovog puta nasa ekipa putuje u Pljevlja jer se 20.novembra obilježava Dan te sjeverne opštine.Novinarka Andjela Ralević će infotmisati o brojnim aktivnostima lokalne samouprave i gradskih službi.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....


Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније