Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

15. 10. 2018. 22:02 >> 21:42

U JUTARNJEM

O mjesecu borbe protiv raka dojke

U emisiji govorimo o:

- Mjesecu borbe protiv raka dojke. Karcinom dojke je najčešća maligna bolest kod žena širom svijeta, od koje godišnje oboli 1,3 miliona žena, a umre više od 450.000, dok u CG godišnje oboli više od 300, a umre više od 80 žena.O značaju redovnih preventivnih pregleda, govori činjenica da je karcinom dojke izlječiv u 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vrijeme.Opširnije u razgovoru sa radiološkinjom u Kliničkom centru Crne Gore, dr Sanjom Čejović.

- Afričkoj kugi. Riječ je o vrlo kontagioznoj virusnoj zaraznoj bolesti svinja (domaćih i divljih) koja se manifestuje u obliku hemoragijske groznice sa mortalitetom i do 100%.Postavlja se pitanje- da li taj virus prijeti Crnoj Gori?Da li se prenosi na ljude?Na ova i druga pitanja odgovara Marko Nikolić iz Uprave za bezbjednost hrane,veterinu I fitosanitarne poslove.

- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Pitajte advokata” govorimo o Lišavanju roditeljskog prava. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće advokatica Sandra Bulatović.

- Novoj emisiji “Kultura na dnu mora“ u produkciji Dokumentarnog programa TVCG.Emisija se bavi pitanjima tretmana crnogorskog podvodnog kulturnog nasljedja. Ko i kako čuva crnogorsko kulturno blago,kako se sankcionišu prestupnici, ima li crnog trzišta umjetninama u Crnoj Gori i kako tu oblast uredjuju crnogorske jadranske komšije.Gosti Jutra biće autor Danijel Garić i reditelj Saša Terzić.

- Prvom crnogorskom stručnom portalu za razvoj karijere. Građenje karijere je dugoročan i nimalo lak proces, koji zahtijeva mnogo strpljivosti, promišljenosti, ljubavi i rada.Glavni cilj portala www.karijera.me je da korisnicima omogući da ostvare karijeru kakvu su oduvijek željeli. On nije oglasna tabla na kojoj poslodavci tragaju za novim zaposlenima, a budući zaposleni za novim radnim mjestom.

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o postavljanju kamena temeljca za izgradnju vrtića u Baru, Danu žena na selu, izložbi “Istorija italijanskog jezika“, i mnoge druge.

Najavljujemo:

- Konferenciju lidera Specijalne Olimpijade za Evropu i Evroaziju „Inclusion in motion“ koja će biti održana 20.i 21.oktobra u Budvi. Specijalna Olimpijada CG dobila je čast da svoju zemlju učini zemljom domaćinom događaja koji će okupiti više od 120 učesnika, direktora i predsjednika Specijalnih Olimpijada iz preko 40 zemalja svijeta i to u jubilarnoj 50. godini od osnivanja Specijalne Olimpijade.

-Reviju za korisnike Doma starih u Grabovcu koju organizuje modna agencija AR scouting i Dom starih Grabovac. Svoje kreacije će prikazati kreatorka Dejana Lukić.Modeli će biti korisnici Doma starih Grabovac. Prvi put u Crnoj Gori će se pripadnici treće dobi naći na pisti i okušati u ulozi manekena, sa velikim oduševljenjem.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Novinarka Andjela Ralević će informisati o aktivnostima Crvenog krsta predvidjenim povodom Svjetskog dana hrane.Dežurna ekipa će se javiti iz Golubovaca, a saznaćemo i kako je zamišljen 25.Podgorički maraton..

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније