Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

05. 10. 2018. 22:03   >>  22:00

U JUTARNJEM

Gost učitelj Porodičnog rasporeda

Šta je novac? Kakva je njegova dinamika? Kako imati više novca? Kako živjeti u blagostanju? Zašto smo dužni ili nam duguju? Kako se riješiti dugova? Kako doći do vlastitog životnog uspjeha? Kako živjeti život koji želimo? Naš gost, učitelj Porodičnog rasporeda Vlado Ilić ima odgovore na ova pitanja.

U nastavku:

Zašto djeca sve manje čitaju? Gotove informacije koje dobijaju pritiskom na "dugme" postale su potpuno prihvatljive. Sve se više ograničavaju i usmjeravaju na upotrebu žargona i skraćenica u komunikaciji mobilnim telefonom i društvenim mrežama. Kako da djeca ponovo razmjenjuuu mišljenja koja će bazirati na pročitanim knjigama? Gost Jutra biće Šimo Ešić, nagrađivani pjesnik za djecu  pripovjedač, dramski pisac, izdavač i novinar iz BiH. Živi u Tuzli i Vupertalu. Njegova knjiga "Rudarev kućerak" objavljena je u više od 150.000 primjeraka, a u BiH za nju je dobio nagradu za Najbolju dječiju knjigu. Knjige Šima Ešića dio su lektire za osnovnu školu u BiH, a prevedena su na mnoge jezike.

Nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines dobitnik je BRAND LEADER AWARD 2018 na 8. Biznis konferenciji "Turističko tržište Jugoistočne Evrope - SEET 2018", koja je održana u Beogradu. Pored rekordnih rezultata za jul i avgust MA se može pohvaliti i rekordnim septembrom. Šta donosi vrijeme pred nama? Koje ciljeve je sebi postavila nacionalna avio kompanija? Naša gošća biće PR menadžer MA Milena Đergović Perunović.

Najavljujemo Kup šampiona u karateu koji će se održati u nedjelju 7. oktobra u Sportskom centru Univerziteta Crne Gore u organizaciji Karate kluba "Omladinac " koji proslavlja 45 godina postojanja. Gosti Jutra - predsjednik kluba Nikola Raković, član upravnog odbora Srđan Miljanić, senior Mario Hodžić i karatistkinja Dragana Konjević.

Redakcija dječijeg programa TVCG najaviće nove projekte. Jedan od njih je emisija " Vaso s Marsa". Ugostićemo rediteljku TVCG Danijelu Popović.

Milica Vojinović bila je najbolji student Ekonomskg fakulteta, kada je za sjajane rezultate dobila Decembarsku nagradu i republičku stipendiju. Stekla je zvanje magistra ekonomije i već 27 godina je profesor u Srednjoj ekonomskoj školi "Mirko Vešović". Njeni učenici postižu sjajne rezultate na svim takmičenjima. Svojim najvećim profesionalnim uspjehom smatra rad na udžbenicima za srednje stručne škole i kao koautor postpisuje osam. Pored ekonomije njena velika ljubav je muzika. Nakon 30 godina odlučila je da joj se vrati. Milica Vojinović biće gošća Jutra.

Ekipa sa terena uživo izvještava:

-iz Delte, sa 5. Info dana "Stiže nam beba"
-iz Mall-a of Montenegro, sa manifestacije "Zaigrajmo zajedno". Specijalni gost- Minja Subota;
-iz KIC-a Budo Tomović, sa 2.Sajma audio uređaja, opreme i nosača zvuka"  

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića iz Moldavije.

U redovnoj kulinarskoj rubrici "Ukusi jutra", šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće novi specijalitet.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Okom gledalaca, Meridijani, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније