Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

30. 09. 2018. 22:02 >> 21:55

U JUTARNJEM

O Svjetskom danu starijih osoba

U emisiji govorimo o:

-Svjetskom danu starijih osoba.01 oktobar je datum kada se podsjeća na starenje populacije- jedno od najvećih uspjeha čovječanstva ali i jedan od najvećih javnozdravstvenih izazova.Procjena je da će broj starijih osoba širom svijeta porasti za 56%, odnosno sa 901 milion osoba na više od 1,4 milijarde između 2015. i 2030. godine. Do 2030. godine, broj osoba starijih od 60 godina i više će premašiti broj mladih uzrasta od 15 do 24 godine.

-Međunarodnom danu borbe protiv Hepatitisa C. Hepatitis je virus rašireniji od HIV-a. Pretpostavlja se da je u ovom trenutku, u svijetu, 200 miliona ljudi inficirano Hepatitisom C, Otkriven je 1989. godine.Da li globalni problem širenja tog virusa pogadja i našu zemlju, koliko se kod nas zna o toj infekciji i kakve su preporuke, otkriva nam specijalista infektivnih bolesti Kliničkog centra Crne Gore dr Danijela Stojanović.

-Međunarodnom danu muzike koji je 01.oktobra ustanovio UNESCO. U promociji umjetnosti, kroz kulture različitih država, jednu od osnovnih uloga ima muzičko obrazovanje i muzička škola.Gošća jutra biće urednica muzičkog programa u KIC-u “Budo Tomović “- Maja Popović.

-U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o obukama za upotrebu pesticida. Ovo je drugi ciklus obuka.Budući da su uspostavljeni standardi EU u toj oblasti, pesticide će moći da kupuju samo oni koji su prošli obuku i dobili licencu za to.Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati Milka Petrušić iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

-U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o rekonstrukciji stadiona u Beranama,ulaganjima u glavni gradski trg u Rožajama,školi vazduhoplovnog jedriličarstva u Nikšiću, Danima drenjina i mnoge druge.

Najavljujemo:

-Dječiju sedmicu koja startuje 01.oktobra. Svake godine teme su različite i posvećene "žarisnim" problemima u društvu a koji se odnose na djecu, mlade i porodice u cjelini,a samim tim i na društvo. Ovogodišnja tema su dječija prava ali i obaveze, pod sloganom "Djeca su ukras svijeta".Naša gošća biće Djuljdana Bero iz NVO Dječiji edukativni centar "Pčelica".

-Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Novinarka Andjela Ralević će informisati o .aktivnosima koje organizuje Crven krst Crne Gore povodom 01.oktobra-Svjetskog dana starih.Dežurna ekipa će nam otkriti i kako je zamišljena mobilna aplikacija namijenjena studentima sa invaliditetom, a biće riječi i školskom krosu za prvake koje u ponedjeljak organizuje Osnovna škola "Oktoih". .

-Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније