Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

21. 09. 2018. 22:04 >> 21:44
1

U JUTARNJEM

O kongresu preventivne pedijatrije

U emisiji govorimo o:

“Drugi kongres preventivne pedijatrije Crne Gore sa međunarodnim učešćem” pod nazivom “Novi pravci preventivne pedijatrije” održaće se početkom novembra u Budvi pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, Ministarstva nauke, a akreditovan je od strane Ljekarske komore CG. Predavanja će održati eminentni stručnjaci iz oblasti preventivne pedijatrije i srodnih disciplina, iz zemlje i inostranstva. Gost jutra predsjednik Asocijacije za preventivnu pedijatriju Crne Gore dr Nebojša Kavarić.

U nastavku: 

U susret Svjetskom danu srca, razgovaramo sa kardiologom Ognjenom Novoselom. Pogledajte i kako je obilježen Dan Alchajmerove bolesti.

Govorimo o besjedništvu. Ugostićemo Žarka Dragićevića, autora “Uzvišene besjede - Čovječanstvo probudi se” koja je prevedena na 14 jezika, uz podršku Ministarstva kulture.
EU kutak: Objavljen je Drugi Drugi poziv za podnošenje predloga projekata u okviru evropskog programa prekogranične saradnje za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru u periodu 2014-2020. Sa detaljima poziva i mogućnostima koji nudi crnogorskim organizacijama i institucijama upoznaće nas šefica Grupe za programe sa državama članicama EU u Kancelariji za evropske integracije  Ana Savjak. Osvrnućemo se i na Evropski dan saradnje.

Hor Zvjezdice upisuje nove članove i planira muzičke radionice, a priprema se i za festival dječije pjesme “Naša radost”. Naši gosti - dirigentica hora Ana Klepić i članice hora koje će se predstaviti na festivalu - Vladana Tododrović, Ana Vujošević i Milica Radan.

Prenosimo atmosfreu sa modne revije Marine Banović Džuver ,,Poljem se vija” kojiom je ispred Dvorca kralja Nikole na Kruševcu okončana manifestacija Podgoričko kulturno ljeto.

Ekipa sa terena uživo:

-prenosi atmosferu sa podgoričkih ulica, obilježava se Svjetski dan bez automobila;

-izvješata iz Delte, održava se popularna manifestacija posvećena djeci “Dan Sunca”

-izvještava iz Danilovgrada, sa 14. Smotre oldtajmera;

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića. Vodi nas na Iguazu vodopade, najspektakularnije na svijetu. Nalaze se na istoimenoj rijeci, na granici između Brazila, Argentine i Paragvaja. Spadaju među najveće u svijetu, zbog čega imaju status svjetske baštine.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće marinirani kozji sir.

Vodimo vas u selo Kakmuže, koje pripada Pljevljima. Bogato je šumom i pašnjacima i poznato po slozi. Nenad Bajčeta, jedan od najstarijih mještana, za našu TV se prisjeća kako je selo živjelo nekada.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Okom gledalaca, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније