Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

17. 08. 2018. 22:45   >>  22:35

U JUTARNJEM

Kako pripremiti dijete za prinovu?

Dolazak drugog djeteta na svijet često nije lak period za prvorođenog mališana, koji je navikao da je sva roditeljska pažnja usmjerena – samo njemu. Stručnjaci se slažu da to najteže pada djeci između 18 mjeseci i treće godine života. Mnoge nedoumice na ovu temu riješiće u našem studiju psihološkinja Radmila Stupar Đurišić.

Izložba posvećena majstoru grafike i pedagogu, umjetniku Ruždiju Rudiju Gogi, biće otvorena u "Palati Venezia" u ulcinjskom Starom gradu . Naša gošća biće organizatorka događaja, diplomirani graficki dizajner i profesor likovne umjetnosti Mersiha Resulbegović Mavrić.

Andrea Raonić predstaviće u našem programu svoju prvu knjigu "Let za Budimpeštu".

Talentovana Cetinjanka Dušanka Belada priprema album prvijenac, a nedavno je diplomirala režiju u Novom Sadu. Predsatviće i svoj prvi, diplomski film "Zalazak" koji je radila sa Mirom Banjac i Vlastimirom Vlastom Velisavljevićem i planira da nastavi sa masterom pozorišne režije. Govoriće o svojim planovima na polju muzike i režije, a pjevaće uživo u našem studiju - premijerno " Jedno jutro u svitanje zore".

Da li je hipnoza naše prirodno stanje? Kako se postiže? Kako se prepoznaje, da li postoje fiziološki, očigledni znaci? Koje zablude prate hipnozu? Koji su benefiti autohipnoze? Naša gošća biče hipnoterapeutkinja Tatjana Beočanin.

U uključenjima naše ekipe sa terena uživo, bavimo se aktuelnostima:

- Najavljujemo jednu od najvećih fešti na moru, pjacama i pjacetama Kotora: U subotu 18. Avgusta u održaće se tradicionalna Bokeljska noć;

- Izvještavamo sa Kotorskih bedema, jedne od najvećih turističkih atrakcija;

Svake subote u TV arhivu (12.05h. Prvi program) prisjećamo se događaja iz bliže ili dalje prošlosti. Avgust 1989. godine obilježio je Grad teatar u Budvi, filmski festival u Herceg Novom, pripreme za proslavu 900 godina Barske nadbiskupije, izložba Voja Stanića u Dubrovniku , neobična vajarska kolonija u Kombinatu aluminijuma, a sve to možete pogledati u KULTURNOM MAGAZINU koji je tada uređivao Ljubomir Đurković. Još ranije, avgusta 1970. na primorju je otvoren vodovod od Svetog Stefana do Bečića, planirao se turistički kompleks Jaz, a Kolašin je te godine zabiljezio najbolju posjetu turista. U najavi TV arhiva vidjećemo upravo turistički blok iz emisije KROZ CRNU GORU stare 48 godina.

Pogedatje zapis sa katuna Odrag, koji se nalazi na bezvodnoj Sinjajevini. Momo Perović sa porodicom u tom katunu živi tokom čitave godine.

Informišemo vas o bogatoj turističkoj ponudi Kolašina, a vodimo vas i na Biogradsko jezero.

Posjetili smo i najstarije naselje u Boki, Risan, gdje je i jedno od najvećih arheoloških nalazišta. U tom gradu nalaze se mozaici iz rimskog perioda nastali krajem 2. i početkom 3. vijeka n.e.

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

U redovnoj kulinarskoj rubrici "Ukusi jutra" , šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće specijalitet od morske ribe.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније