Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

09. 08. 2018. 22:00   >>  21:44

U JUTARNJEM

O barskoj bolnici, čišćenju Lima, zlostavljanju životinja

Sjutra u Jutarnjem programu govorimo o:

- Uslovima u Opštoj bolnici Bar. U prvoj polovini ove godine nabavljena je oprema u vrijednosti od preko 150 hiljada eura. Planirana su još brojna investiciona ulaganja u opremu i građevinske objekte, a prioritetna je nabavka opreme za ortopediju. S obzirom na to da je turistička sezona u toku, povećao se i broj pacijenata, ali zaposleni u toj zdravstevenoj ustanovi uspijavaju da odgovore svim zahtjevima.

- Novoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koju Zavod za transfuziju organizuje od 13. do 17. avgusta. U ljetnjim mjesecima zalihe krvi su najmanje, pa će ova akcija, nadamo se, podstaći građane da doniraju krv kako bi u narednom periodu zalihe bile stabilne.

- Akciji sportsko–ribolovnog društva „Sinjavac” iz Bijelog Polja koja kreće ovih dana a tiče se čišćenja Lima. Razlog je veliki broj deponija na obalama Bistrice i Lima. Kako kažu, Lim je jedna od dvije najnečistije rijeke u Crnoj Gori, a možda i u regionu. Ugrožen je od nesavjesnih građana tokom čitavog toka kroz Crnu Goru do granice sa Srbijom. Očekuju podršku i Ministarstva poljoprivrede, Uprave za vodu i opštine Bijelo Polje.

- Zlostavljanju i napuštanju životinja koji sve više uzimaju maha. Iz NVO “Prijatelji životinja Podgorica” ističu da su gotovo iz svih crnogorskih gradova imali prijave za zlostavljanje životinja, te da jedino nije bilo prijavljenih slučajeva iz Plužina i Šavnika.

Najavljujemo:

- Četvrte Bjelopavlićke sportske igre. Poslije Katunskih igara i Spuškog ljeta, po četvrti put kod Ždrebaonika, na novim susretima i sportskim nadmetanjima. Ova značajna kulturna i sportska manifestacija u prve tri godine okupila je veliki broj posjetilaca i učesnika i potpuno opravdala sva očekivanja.

Urednica i voditeljka: Ana Joksimović

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније