Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

04. 08. 2018. 22:05 >> 21:49

SA MARIJOM RAZIĆ

O bratimljenju opština Peć i Gusinje

Najavljujemo 7. međunarodni festival lutkarstva koji će se održati sredinom septembra u KIC-u „Budo Tomović”, u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta. Pripreme festivala su u toku, a sa detaljima će nas upoznati osnivači Festivala Ljiljana Burzan Nikolić i glumac i režiser lutkarstva Davor Dragojević. Naša gošča biće i Lea Vratnica, pobjednica festivala izvorne crnogorske pjesme “ Dijaspora pjeva Crnoj Gori”. Lea je rodom iz Podgorice, a živi u Belgiji. Pobjedničku pjesmu izvešče u našem studiju.

Jutarnji program, TVCG 1, od 07h - 11h, nedjelja 5.8.2018.godine

Najnoviji ciklus umjetničkih radova pod nazivom „Anima Oliva“ ili „Duša masline“, mladog crnogorskog umjetnika Jovana Jerkova, postavljen je u Galeriji „Velimir A. Leković“ u Baru.. Jerkov će biti gost Jutra.

Najavljujemo 7. međunarodni festival lutkarstva koji će se održati sredinom septembra u KIC-u „Budo Tomović”, u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta. Pripreme festivala su u toku, a sa detaljima će nas upoznati osnivači Festivala Ljiljana Burzan Nikolić i glumac i režiser lutkarstva Davor Dragojević.

Naša gošča biće i Lea Vratnica, pobjednica festivala izvorne crnogorske pjesme “ Dijaspora pjeva Crnoj Gori” . Lea je rodom iz Podgorice, a živi u Belgiji. Pobjedničku pjesmu izvešče u našem studiju.

Govorićemo i o sporazumu o saradnji - bratimljenju Opština Peć i Gusinje, koji je nedavno potpisan. Kosovski i crnogorski zvaničnici smatraju da je prioritet u budućoj saradnji - poboljšanje putne infrsastrukture.

Mlada Baranka Mirela Salihović, koja je skrenula pažnju javnosti svojim esejima, pjesmama i neobičnim umjetničkim blogom ali i aktivizmom u Učeničkom parlamentu odlučila je da svoj put nastavi na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Otkriće nam sa kojim djelima se predstavlja na Akademiji, očekivanjima, ciljevima i projektima koje bi voljela tamo da ostvari.

Savjet Crnogorskog narodnog pozorišta raspisao je Konkurs za savremeni domaći dramski tekst. Pravo učešća na Konkursu imaju državljani i državljanke Crne Gore. Mogu se kandidovati samo drame koje prethodno nijesu publikovane i izvođene. Sa detaljima Konkursa upoznaće nas PR CNP-a Tajana Nedić.

Ekipa sa terena uživo izvješatava sa sa Žabljaka sa IV izdanja Green Montenegro International Film Fest-a. 

Prenosimo atmosferu i sa druge večeri 9. Bedem festa koji se održava u Nikšiću, kao i sa 32.Filmskog festivala u Herceg Novom.

Izvještavmo i iz Doline svitaca, sa gazdinstva Dragana Vugdelića u Gračanici kod Andrijevice, ali i sa uspona na Vasojevićki Kom (memorijal Vincek- Miošević).

Emitujemo novu reporta reportaže Edina Krnića.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Recept nedjelje: Mafini sa breskvama.

Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније