Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

22. 07. 2018. 22:39   >>  22:37

U JUTARNJEM

O stečaju, nezadovoljstvu malinara

U Jutarnjem će biti riječi o Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o stečaju, koji je od prošle sedmice na javnoj raspravi.

Kako se precizira ovim dokumentom, stečajni upravnici ubuduće će morati da imaju licencu za rad, a da bi obavljali ovaj posao od njih će se tražiti najmanje pet godina radnog iskustva sa visokim obrazovanjem i da budu opšte i zdravstveno sposobni. O ostalim pravima i obavezama stečajnih upravnika, u razgovoru sa Goranom Nikolićem - generalnim direktorom za industriju i preduzetništvo u Ministarstvu ekonomije i Ivanom Kovačevićem - sudijom u postupku stečaja.

-Nezadovoljstvu malinara iz Bijelog Polja. Nakon prošlomjesečnog protesta jednog od proizvodjača koji je ispred Opštine Bijelo Polje prosuo na stotine malina ali i brze reakcije lokalne samouprave koja je našla rješenje za njihovo skladištenje, iz Udruženja malinara Femićev krš su nam se obratili za pomoć kako bi u Jutarnjem programu predstavili svoje probleme sa otkupom malina za ovu godinu ali i govorili o načinima daljeg unapredjenja malinarstva na sjeveru zemlje.

-U redovnoj kontakt rubrici "Plodovi jutra" govorimo o Radovima u pčelinjaku tokom jula. Drugi ljetnji mjesec je za pčelare mjesec intenzivnog rada u pčelinjacima, kada će se vidjeti koliko su bili aktivni, ali i stručni u pripremi pčelinjih zajednica za medobranje bagrema. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Velibor Rabrenović iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

-U Jutarnjem možete gledati i priče o aktivnostima turističkih inspekcija tokom sezone, botaničkoj bašti, ljetnjoj posjeti Petrovcu,sportskim klubovima u Podgorici i mnoge druge.

-Emitovaćemo i reportažu Ministarstva odbrane sa Ljetnjeg vojnog kampa u Kolašinu.

Najavljujemo:

-Aktivnosti u sklopu kampanje Uprave policije “Kad pijem ne vozim“ čiji je cilj ukazivanje na štetne posljedice vožnje pod dejstvom alkohola. Kampanju realizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova i Pivara Trebjesa.

-Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Novinarka Ana Joksimović će Informisati o dugogodišnjem problemu vanpijačne prodaje na Stočnoj pijaci u Tuzima, a provjeriće i kakva je posjeta gradjana na zatvorenom bazenu u Podgorici. Natkriveni vaterpolo bazen u Podgorici od aprila je koristilo je 14.500 građana. Od 1. juna sa radom je počeo i Otvoreni olimpijski bazen. Biće riječi i o kvalitetu vazduha u Crnoj Gori budući da su aparati Ekotoksikološkog zavoda registrovali više prekoračenja zagađenja vazduha u Pljevljima, u periodu od 1. do 13. jula, iako to nije uobičajeno za ovo doba godine.

-Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz culture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Kontakt telefon redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније