Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

20. 07. 2018. 22:04 >> 21:49

U JUTARNJEM

Gost prvi crnogorski Ultraman

Nakon nešto više od 37 sati plivanja, vožnje bicikla i trčanja i uspješno završene trke Double Ironman, triatlonac Igor Majer postao je prvi crnogorski Ultraman. Trku, koja je održana u Austriji i podrazumijevala 7,6 kilometara plivanja, 360 kilometara vožnje bicikla, 84 kilometra trčanja, Majer je završio sa vremenom 37:48:52. Triatlon je olimpijski sport i u programu Olimpijskih igara je od 2000. godine. O svom velikom podvigu Igor Majer govoriće u našem programu.

U nastavku:

EU Kutak: U okviru prvog poziva Interreg IPA prekograničnog programa saradnje Italija-Albanija-Crna Gora, Ministarstvo kulture će učestvovati na projektima: MONET- "Culture in Motion in Adriatic Networks of Museums" čiji je osnovni cilj stvaranje mreže muzeja i kulturnih lokacija i promocija prirodne i kulturne baštine kroz valorizaciju muzeja u smislu menadžmenta, infrastrukture i usluge i HAMLET- "Highlighting Artisanal Manufacturing, cuLture and Eco Tourism", projekat baziran na promociji manje poznatih pturističkih destinacija koje baštine ruralnu arhitekturu i kulturnu posebnost. Izabrani lokaliteti u Crnoj Gori koji će biti obuhvaćeni projektom je oblast Skadarskog jezera i Bihorska oblast. Naše gošće biće savjetnice za međunarodnu saradnju u Ministarstvu kulture Milena Ražnatović i Jelena Žarić.

Kako da se ophodimo prema životinjama u toku ljeta, kućnim ljubimcima, uličnim i napuštenim životinjama? Da li i kako možemo da im pomognemo? Kome da ih ostavimo ako putujemo ili kako da ih pripremimo za putovanje ako ih vodimo sa sobom? Naš gost biće direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica Dragoje Vlahović.

"Mladi u akciji" naziv je Erasmus +programa, a Asocijacija za demokratski prosperitet ZID je njegov nosilac. Program se fokusira na omladinske razmjene, Evropsku volontersku službu i mobilnost omladinskih radnika i mlade kao donosioce odluka. Ugostićemo Isidoru Drašković, Miloša Lakovića, Bogdana Markuša i Petra Dabanovića, koji su bili dio volonterskog tima na 18. Mediteranskim igrama u Taragoni u Španiji. Prenijeće nam svoje jedinstveno volontersko iskustvo.

Manifestacija "Veče sa prijateljima" održaće se u nedjelju, 22. jula na Žabljaku Crnojevića, u 19 sati. Uz bogat kulturno- zabavni program za sve posjetioce biće organizovana i besplatna degustacija zdrave hrane. Iz TO Cetinje naš gost biće Marko Vujanović.
Mladi i talentovani Rožajac Emil Fetahović predstaviće u našem programu spot za svoju prvu pjesmu "Prečica". Povjerenje za svoj prvijenac ukazao je crnogorskim autorima Sanji Perić, Mirsadu Serhatliću i Senadu Dreševiću.

Ugostićemo i pjevačicu izvorne muzike Tanju Šeter koja će govoriti o novim projektima i izvesti pjesme "Oh kakva si šeher Podgorice" i "Polegli su dolegli su dva bijela goluba".

Tradicionalna manifestacija "Julske vatre mladih" u znak sjećanja na strijeljanje 52 rodoljuba i skojevca iz Bjelopavlića, održava se svake godine 22.jula na Lazinama kod Danilovgrada. Opština Danilovgrad i rukovodstvo omladine Crne Gore ovaj datum obilježavaju od 1969. godine. Tokom sedamdesetih bila je ustanovljena i povelja "Julske vatre mladih" koju su dobijali najboli omladinci. Iz našeg TV arhiva izdvojili smo prilog iz julskog dnevnika 1977. o najboljim omladincima kojima je te godine pripalo ovo vazno priznanje.

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

Ekipa sa terena uživo izvještava iz Perasta, govorimo o Fašinada kupu. Boka Kotorska je neiscrpna riznica predivnih tradicionalnih manifestacija i narodnih običaja. Sigurno jedan od najatraktivnijih je Fašinada, drevni bokeljski običaj u slavu Gospe od Škrpjela i vještačkom ostrvu na kojem su zahvalni bokeški pomorci napravili 
hram Gospi u čast.

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici "Ukusi jutra", zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније