Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavila M.L.B.

16. 07. 2018. 23:30 >> 23:17

U JUTARNJEM

O legalizaciji, lošem rodu maslina

U Jutarnjem govorimo o okončanju procesa prijavljivanja za legalizaciju bespravno izgradjenih objekata. Rok za prijavljivanje ističe 16.jula. Zbog predaje zahtjeva ovih dana su ogromne gužve u Crnoj Gori. Ispred opštinskih sekretarijata za prostorno planiranje i katastara širom zemlje su redovi. Većina građana smatra da cijeli posao u vezi sa legalizacijom nije dobro organizovan, da su cijene legalizacije visoke, a rok kratak.

- Lošem rodu masline na području barske i ulcinjske opštine. Situaciju je ove godine dodatno pogoršala maslinova mušica. U Valdanosu uopšte više nema zdravih plodova masline, pa stručnjaci upozoravaju da je neophodno sprovesti hitne zaštitne mjere.Iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove upozoravaju da je stanje alarmantno. Zato su u Baru i Ulcinju postavili žute ploče-klopke koje su kontrolisane 5. jula.

- U redovnoj kontakt rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o Pravima i obavezama vlasnika i zakupaca stambenih jedinica.Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće advokatica Nina Radović.

- Ljetnjoj posjeti plavskoj opštini. Turistička sezona u Plavu i na Prokletijama i ove godine krenula je sa Bogićevice. Sa vrha Tromeđa 2366 mnv, gdje se spajaju granice Crne Gore, Kosova i Albanije.Kakva je situacija u jeku sezone i kako je osmišljena ovogodišnja turistička ponuda, za Jutarnji program govori direktor TO Plav, Edin Jadadić.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati priče o Katunskim igrama, programima Kotor Art-a, etnografskom muzeju na Cetinju, školi tenisa u Tuzima, i brojne druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.U utorak ćemo biti u posjeti Službi zaštite i spasavanja i provjeriti da li je saniran požar na Zlatici i kako teče požarna sezona u Podgorici , čućemo koje preporuke sadrži Pravilnik o ponašanju na visokim temperaturama na otvorenom prostoru koje je izdalo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, a biće riječi i o ponoćnom solističkom koncertu mlade violončelistkinje Eden Sekulović koji će biti održan u Staroj Varoši.

-Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture,Meridijani....


Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Kontakt telefon redakcije: 020 224 991

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније