Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavila: M.L.B.

19. 06. 2018. 22:10 >> 21:58

U JUTARNJEM

O Svjetskom danu izbjeglica

Jutra u Jutarnjem programu govorimo o Svjetskom danu izbjeglica, koji se obilježava 20. juna. Broj izbjeglica iznosi preko 65 miliona širom svijeta, a obilježavanje njihovog dana predstavlja pozdrav i podršku u čast njihove snage, izdržljivosti i odlučnosti.

Koliko je Crna Gora uradila na planu integracije raseljenih iz bivše Jugoslavije, naročito u pogledu rješavanja pravnog statusa, smještaja i pristupa osnovnim pravima, poput prava na zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i pristup tržištu rada, za Jutarnji program govori Željko Šofranac, direktor Uprave za zbrinjavanje izbjeglica.

- U redovnoj kontakt rubrici srijedom “Jutarnja ordinacija” govorimo o Infarktu.Većina ljudi smatra da je srčani udar nešto što dolazi iznenada, bez ikakve najave, bez ijednog upozorenja. Međutim, to je velika zabluda.Prvi simptomi infarkta mogu da se pojave sedmicama unaprijed.Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće dr Nebojša Bulatović-direktor Klinike za bolesti srca.

- Zaštiti od velikih vrućina.Pretjerano izlaganje visokim temperaturama i sunčevoj svjetlosti mogu dovesti do pojave sunčanice, gubitka svijesti, toplotnih grčeva, iscrpljenosti ali i toplotnog udara.Na udaru su srcani i hronični bolesnici ali se moraju paziti i djeca i trudnice.Neke od osnovniih preporuka dobićemo sa adrese Instituta za javno zdravlje.

- Kampanji „Pojas za sve“ koju službenici Sektora policije opšte nadležnosti sprovode 15 dana, u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore.Kampanja ima za cilj podizanje svijesti građana o važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima prilikom učešća u saobraćaju, što predstavlja zakonsku obavezu.

- Javnom pozivu Ministarstva ekonomije za Program podsticanja razvoja klastera za period 2017-2020.godine.Poziv je istekao 18.juna a u našoj emisiji predstavićemo prve rezultate dostavljenih i prihvaćenih ponuda.Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera raspisan je 10. maja, a raspoloživa sredstva za ovu godinu su 150.000 eura

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati priče o upisu polumaturanata, otvaranju pasarele u Sutomoru, socio-ekonomskom forumu u Vranjini, vodovodnoj mreži u Beranama i brojne druge.


- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.U srijedu ćemo biti u posjeti Gimnaziji Slobodan Skerovic koja organizuje dodjelu luča najboljim učenicima , a biće riječi i o ljetnjim pripremama NVO Pčelica.

-Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture,Meridijani....


Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније