Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

16. 06. 2018. 22:20 >> 22:08

U JUTARNJEM

O stresu prilikom upisa u školu ili fakultet

Šta ako ne upišemo željenu školu ili fakultet? Ovo je period koji gotovo svakoj porodici donosi mnogo radosti, ali i stresa i neizvjesnosti ukoliko ne uspijemo da upišemo ono o čemu smo sanjali. Šta nam je činiti ako dođemo u tu situaciju pitaćemo psihološkinju Radmilu Stupar Đurišić.

Na kom je nivou društveno odgovorno poslovanje u Crnoj Gori? Odgovor na ovo pitanje daće konferencija koju u ponedjeljak, 18. juna organizuje Institut za društveno odgovorno poslovanje, a mi ćemo prvi imati priliku da čujemo rezultate istraživanja o stepenu društveno odgovornog poslovanja u našoj zemlji. Ugostićemo izvršnu direktoricu Instituta mr Anderju Mihailović i potpredsjednicu Instituta Neli Rašović.

U nedjelju 17. juna pored spomenika na Tjentištu biće održana svečana Akademija povodom 75 godina bitke na Sutjesci. Domaćin manifetsacije je Udruženje boraca NOR-a i antifašista Crne Gore u saradnji sa organizacijom boraca Bosne i Hercegovine. Tom povodom, iz našeg TV Arhiva emitovaćemo filmski zapis iz 1973. godine, sa proslave 30 godina bitke na Sutjesci. Na Tjentištu se okupilo više hiljada boraca, brigadira, omladinaca i građana iz čitave, tadašnje Jugoslavije koji su došli da obilježe 30 godina velike bitke na Sutjesci u okviru Pete neprijateljske ofanzive.

Jedan od najpoznatijih sevdah umjetnika današnjice Damir Imamović biće gost Jutra. Sumiraćemo utiske sa koncerta koji je sa svojim bendom Sevdah Takht održao na Velikoj sceni Kulturno - informativnog centra “Budo Tomović” i najaviti besplatno predavanje „Sevdah Lab“, koje će “istinski revolucionar žanra sevdaha” i “kralj sevdah muzike” održati u sali DODEST u nedjelju u 11h.

Grupa “Jesenjin“ promovisaće u našem programu novi spot "U nitima
sna". Riječ je o snažnoj i vrlo emotivnoj baladi čije stihove potpisuje pjevačica benda i afirmisana pjesnikinja dr sc. Svetlana Kalezić Radonjić, dok je autor muzike klavijaturista Igor Perović.

Emitujemo novu reportažu putopisca Edina Krnića.

Ekipa sa terena uživo izvještava sa 5. Podgoričkog triatlona Plavnica 2018. Najavićemo i treći Made in New York Jazz Festival koji organizuje Crnogorska izdavačka kuća Rabbit Records, u saradnji sa Made in New York Competition and Festival INC iz Njujorka. Nakon Tivta i Pogorica će u nedleju veče ugostiti neka od najvećih imena svjetske džez scene kao i regionalne džez umjetnike...

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće džem od kajsija sa lavandom.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

 

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније