Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

10. 06. 2018. 22:25 >> 22:13
1

U JUTARNJEM

O zloupotrebi djece kao radne snage

U emisiji govorimo o zloupotrebi djece kao radne snage. U susret Svjetskom danu borbe protiv dječijeg rada koji se obilježava 12.juna, u emisiji govorimo o tome koliko je ovaj problem prisutan u Crnoj Gori i šta rade institucije sistema da iskorijene ovaj nepoželjni fenomen. Naša gošća biće Angelina Međedović-glavna inspektorka rada u Upravi za inspekcijske poslove.

U nastavku o:

- Dječijem prosjačenju, čestoj pojavi na našim ulicama tokom ljeta. O tome koliko je sistem upućen u taj problem, da li se i kako vrši monitoring nad ekonomskom eksploatacijom djece kako bi ih zaštitili od rizika da postanu bijelo roblje, ali i o domaćoj i evropskoj pravnoj regulativi, razgovaramo sa Marijom Babić iz Centra za socijalni rad.

- Alergijskim reakcijama na ubod insekata tokom ljetnjih mjeseci. Ako se nešto može nazvati neugodnom stranom ljeta, posebno kada su djeca u pitanju, onda su to svakako ubodi insekata. Najčešće su bezazleni ali se dešava i da dođe do ozbiljnije alergijske reakcije koje zahtijeva intervenciju.

- Bezbjednosti kupališta na pragu ljeta. Privedene su kraju pripreme za turističku sezonu. Kakve su obaveze imali zakupci plaža, kakav je kvalitet vode za kupanje i kome je uručen prepoznatljiv sertifikat “Plava zastavica“, čućemo od Ivane Lazović iz JP Morsko dobro.

- U redovnoj kontakt rubrici "Plodovi jutra" govorimo o Zlatnoj žutici vinove loze. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Tamara Popović iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

- 48. Festivalu dramskih amatera koji je u subotu uveče svečano zatvoren u Bijelom Polju. U grad pod Obrovom prethodnih dana boravili su glumci amateri iz Podgorice, Nikšića, Plava, Rožaja i Petnjice kojima se tokom festivala pridružio i ansambl grada domaćina.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem možete gledati i priče o izgradnji puta od Crkvice do Vrulje, plavim zastavicama za plaže i ispunjenosti i ekoloških standarda, promociji domaćih proizvoda u okolini Nikšića i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Informisaćemo o novim terenskim vozilima koja će Služba zaštite Nacionalnih parkova imati na raspolaganju, a biće riječi i o zanimljivom programu koji pripremaju mališani iz JPU "Ljubica Popović".

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz culture, Meridijani....


Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније