Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

19. 05. 2018. 22:37 >> 08:10

TEME JUTRA

Metrologija, žensko liderstvo, budući inženjeri...

Sjutra u Jutarnjem programu TVCG:

20. maja obilježava se Svjetski dan metrologije, ove godine, sa temom „Konstantna evolucija“ međunarodnog sistema jedinica (SI). Tema je odabrana jer se u novembru 2018. očekuje jedna od najvećih promjena Međunarodnog sistema jedinica (SI) od njegovog usvajanja. Sa aktivnostima Zavoda za metrologiju upoznaće nas Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Anđelika Durutović.

Koje mogućnosti nudi Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore, jedna od najstarijih viskoškolskih ustanova u zemlji, saznaćemo od dekana Mašinskog fakulteta prof. dr Igora Vušanovića koji će biti gost Jutra. Saznaćemo šta je inženjerstvo generalno, koja su dostignuća inženjera 20. vijeka, kako do posla i koji je sistem studiranja na Mašinskom fakultetu.

Da li svijetu nedostaje ženska strana liderstva? Šta podiže liderske performanse? Da li je balans ono što nam najviše nedostaje? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja daće dvodnevni trening na temu "Liderstvo bez maske i šminke" koji će se uskoro održati u Podgorici.. Detalje ćemo saznati od organizatora treninga Mirjane Maslovar.

Ugostićemo mladu blogerku Mirelu Salihović, maturantkinju gimnazije "Niko Rolović" u Baru. Bavi se pisanjem i uređivanjem omladinskih sajtova i njeguje pisanu riječ. Članica je Učeničkog parlamenta Gimnazije kao i delegat u organizaciji Unije srednjoškolaca. Autorka je umjetničkog profila na Instagramu koji je veoma posjećen. Piše o temama koje povezuju umjetnost i psihologiju.

Najavljujemo novu sezonu emisije za djecu ali i roditelje “Radi pravo”.

Zašto imamo tremu, da li smo ljubomorni, zašto je važno lijepo ponašanje, kako da koristimo društvene mreže, samo su neke od tema o kojima pričaju naši drugari a tu su i : đed naučnik, komšinica Milijana i naravno -TIKA! Svake nedjelje na Prvom programu u 19.10h -naučno-obrazovni program TVCG! Naši gosti - glumci Gradskog pozorišta Željko Radunović Caja i Katarina Krek, Lutak Tika, mali glumci Kruna Radusinović, Sergej Saveljić, Arijana Đokić i scenaristkinja serijala Nataša Šotra.

Djevojčica Lara Malović premijerno u našem programu predstaviće novi spot “Otvaram prozor grada mog”.

Naša ekipe uživo će izvještavati sa Ivanovih korita.

Pogledajte prvi kako je protekao koncert Marije Šerifović na Cetinju, tradicionalna manifestacija “Dan patišpanja” na više lokacija u Podgorici, Noć muzeja u crnogorskim gradovima...

Emitujemo novu reportažu putopisca Edina Krnića sa Madagaskara.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće mafine sa bijelom čokoladom i jagodama.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...


Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније