Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavila M.L.B.

21. 04. 2018. 22:08 >> 22:02

U JUTARNJEM

O Danu planete, kiropraktici...

22. april je Dan planete Zemlje. Obilježava se od 1970. godine kao podsjetnik da Zemlja i njeni ekosistemi daju život. Uz brojne priče posvećene Danu planete Zemlje, ekipa sa terena uživio izvještava sa aktivnosti koje su mu posvećene: Bašta Ekologika organizuje druženje za djecu (5+) u Baštaonici. Učiće kako se sije sjeme, zašto su važne biljke, šta je reciklaža...Izvještavamo i sa humanitarne “Trke u boji” koja se održava na Brdu Gorica. Novu pjesmu posvećenu planeti Zemlji promovisaće u našem programu tinejdžerka Katarina Radulović.

U nastavku:

U JZU Dom zdravlja Kotor nedavno je rekonstruisana pedijatrijska služba. Šta je obuhvatila investicija vrijedna oko 100 hiljada eura, koja savremena medicinska oprema je nabavljena i šta je u planu u susret turističkoj sezoni, pitaćemo direktora Doma zdravlja Kotor dr Igora Kumburovića.

Jedna od tema Jutra: Kiropraktika. Ta savremena zdravstvena disciplina koja u nekim zemljama ima status zasebne profesije, u SAD-u, a u drugim je dio službene medicinske prakse (na primjer u Njemačkoj). Priznata je u većini najrazvijenijih država svijeta, i danas se praktikuje u više od 100 država. U Americi, Australiji i Kanadi, kiropraktika je treća najrazvijenija zdravstvena profesija, odmah poslije medicine i stomatologije.Naš gost prvi doktor kiropraktike u Crnoj Gori Savo Radunović.

Najavljujemo izložbu inkluzivnog karaktera „Molimo vas, dodirnite“ koju organizuju Međunarodna organizacija Nova Akropola predstavništvo Podgorica i Savez slijepih Crne Gore (SSCG). Otvaranje izložbe je u utorak, 24. aprila u 18.00 h u Centru savremene umjetnosti Crne Gore u izložbenom prostoru „Perjanički dom“. Izložba je realizovana uz podršku Centra savremene umjetnosti Crne Gore i Grada Podgorice. Iz organizacije Nova Akropola naša gošća biće Marta Mihićić a iz Saveza slijepih Andrija Samardžić.

Čuveni britanski koreografi i pedagozi Entoni Midlton i Isabel Slingerland biće gosti Jutra, kao i solista beogradskog baleta Željko Grozdanović. Oni će održati seminar savremene igre u baletksoj školi “Princeza Ksenija”, a najbolje učenice stiču pravo učešća na Internacionalnom takmičenju koje će se u oktobru održati u Pekingu. Planirano je i snimanje promotivnog spota na Skadarskom jezeru.

Na prostoru od 4.500 kvadrata u tržnom centru "Delta siti", u Podgorici, od 25. Do 28. aprila biće izložen najveći dio proizvoda koje automobilska industrija u ovom momentu nudi na crnogorskom tržištu. Sa programom “Auto moto šoua” upoznaće nas PR manifestacijhe Milica Marković.

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića. Nastavlja avanturu rizičnim putevima Madgaskara. Kako kaže, ponekad je nemoguće za jedan dan preći 100 km zbog lošeg stanja u kome se lokalni putevi nalaze. Uprkos tome - putarina se plaća.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Recept nedjelje: Kolač od rikote.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније