Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

23. 03. 2018. 21:59   >>  21:55

PROGRAM VIKENDOM

Tema Jutra: Migrene

Od 12 do 19 odsto žena i oko osam odsto muškaraca i djece bori se sa migrenom. Donosi mnogo neprijatnosti i bola, a tokom napada u stanju je da "parališe" čovjeka. Zbog čega nastaje migrena, koji su faktori rizika, koliko klimatski uslovi određuju pojavu migrena, kako se liječi? Gost Jutra specijalista neurologije dr Srđan Sretenović.

U nastavku:

Još jedna tema iz oblasti medicine obilježiće Jutro: Proširene vene. Zašto nastaju, šta ukazuje na nastanak bolesti, koje su komplikacije, kako se liječe, šta se dešava ukoliko se ne liječe? Naš gost biće vaskularni hirirg mr sc. med. Dario Jocić.

U EU kutku govorimo o projektima koji su realizovani u Prijestonici Cetinje iz IPA fondova. Naš gost projekt menadžer Miloš Ivanišević.
Kako trenutne vremenske prilike utiču na pčele? Kako pčelinje zajednice podnose hladno proljeće? Kakva je situacija u crnogorskim pčelinjacima? Naš gost biće predsjednik Udruženja pčelara Podgorice Mirko Šćepanović.

Osnovano je Društvo za hranu i ishranu Crne Gore koje se profesionalno, stručno i naučno bavi hranom i ishranom radi ostvarivanja ciljeva u oblasti praćenja i unapređenja ishrane i uhranjenosti stanovništva Crne Gore. Naša gošća biće predsjednica Društva, specijalista higijene mr sc.dr Zorica Đorđević.

Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore otvoriće 73. Tradicionalnu izložbu u Umjetničkom paviljonu, u subotu 24. marta. Biće izložena djela 108 umjetnika, članova ULUCG-a i dodijeljene tri referentne nagrade "Milunović, Stijović i Lubarda" za ostvarenja iz različitih likovnih oblasti. Naš gost biće predsjednik ULUC-a mr Igor Rakčević.

Seka Tomičić predstaviće u našem programu spot za pjesmu "Podgoričanka na Jadranu". Singl, autorski potpisuju Nenad Milevski i Endži Mavrić, a u duhu je izvorne muzike. Video je realizovala Bubulj produkcija, a reditelj je Dejan Senić.

Ekipa sa terena uživo će najaviti planetarnu akciju "Sat za planetu", a izvještavaće i sa populane manifestacije "Sunčane igrarije" koja se održava u Delti.

TV arhiv (12.05h, I program) posvetili smo nedavno preminulom  filmskom i televizijskom reditelju Gojku Kastratoviću u čijem opusu je veliki broj crnogorskih i jugoslovenskih filmskih ostvarenja, dokumentarnih serijala i knjiga o crnogorskoj kinematografiji. U emisiji iz serijala "Sjećam se", Gojko govori o svom djetinjstvu u Beran selu, prvoj pozorišnoj predstavi, prvom filmu koji je gledao, prisjeća se gimnazijskih  dana i susreta sa knjigom  koja ga je odvela u svijet filma. U Jutarnjem insert iz emisije "Gojkova vrela Beran sela", reditelja Huseina Bata Dukaja.

Nakon Vijesti u 10h, tandem koji će vas zabavljati! Modni autoriteti, stručnjakinje života, lajfkoučerke, humaniste i prebogatašice! Paris i Pipa! ( 6. epizoda; sve emisije iz serijala možete pogledati na našem portalu www.rtcg.me)

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića, iz vijugavih i uskih uličica Hozinje, gdje je dobro morao pripaziti svoju glavu, usljed obračuna bandi.

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici "Ukusi jutra", zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće glazirano mljeveno meso.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Meridijani, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније