Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

20. 03. 2018. 21:29   >>  23:34

U JUTARNJEM

Govorimo o vodi

U Jutarnjem programu gledaćete:

- Bližimo se trenutku kada će potreba za vodom premašiti zalihe. Broj stanovnika na našoj planeti ubrzano se povećava, potrebe za vodom jos brže, a njena količina se ne mijenja. U susret Svjetskom danu voda, o ovom napitku govorimo najviše sa zdravstvenog aspekta. Da li Crna Gora mjeri kvalitet pijaće vode? Da li postoji sistem za propisno zbrinjavanje i postupanje sa otpadnim materijalima koji je značajno mogu zatrovati? Ko ima višak čiste vode, a ko svoje zalihe za slučaj nužde može podijeliti, pitamo stručnjake na ovu temu.

- 21. mart Dan je osoba sa Daunovim sindromom. Ljudi sa Daunom ne traže lijek, već žele da budu prihvaćeni i žele pravo da budu kao ostali. Simbol ovoga dana su šarene ili rasparene čarape, jer se tvrdi da ih osobe sa Daunovim sindromom ne mogu upariti. Kako će ovaj dan Crna Gora obilježiti, kako su osobe sa Daunom prihvaćene u društvu, govorimo kroz nekoliko zanimljivih priča namjenski kreiranih u susret ovom danu.

- Direktrica Centra za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku u sklopu KBC-a Najdana Gligorović Barhanović spec. medicinske biohemije/ subspecijalista laboratorijske endokrinologije - bliže će nam predstaviti ovaj centar. Saznaćemo koje vrste testova možemo obaviti u ovoj zdravstvenoj instituciji, koliko na njih čekamo, i zašto nekada i pored uputa, Centar nije u mogućnosti da obavi testiranja.

- U fokusu našeg interesovanja je i Bijenale arhitekture u Veneciji na kojem će Crna Gora imati postavku i ove godine. Krešimir Rogina, predstavnik tima koji je imao pobjednički rad na Međunarodnom konkursu za idejno rješenje crnogorske postavke na Bijenalu, Dušan Vuksanović - komesar postavke, naši su gosti.

- Donosimo još i savjete kako izbaciti grickalice iz dječije ishrane, kakvi su standardi u radu sa mladima koji napuštaju institucijalni smještaj, zašto rapidno raste broj crnogorskih zavisnika i kako sprovesti kontinuiranu dječiju zaštitu?

- Kulturni blok ispunIće obilježavanje “Svjetskog dana pozorišta za djecu”, nove predstave i donatorski koncerti profesora muzičke škole “Vasa Pavić”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније