Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

14. 03. 2018. 22:14   >>  22:13

JUTARNJI PROGRAM

O Svjetskom danu potrošača

U Jutarnjem programu gledaćete:

Ekonomija: Svjetski dan prava potrošača svoje porijeklo ima u "Deklaraciji o osnovnim pravima potrošača" koju je donio bivši američki predsjednik Kenedi 1962. godine. Nije potrebno, već neophodno da potrošači imaju mogućnost izbora, kao i da proizvodi sa crnogorskog podneblja nađu mjesto u trgovačkim i hotelsko-ugostiteljskim objektima. Treba da razumijemo šta znači kupovati domaće i koliki je doprinos takve kupovine budžetu, ali i svim ostalim povezanim segmentima. Gost na ovu, ali i na temu nacionalnog brendiranja biće generalni direktor za Razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu ekonomije Jovo Rabrenović.

Zdrav život: Postoji niz tema vezanih za sektor pčelarstva koje su izuzetno zanimljive i aktuelne. Ona koju biramo ovog četvrtka odnosi se na kvalitet i zdravstvenu bezbjednost meda i ostalih pčelinjih proizvoda. Govorićemo o tzv. "ljekovitosti meda". Sa stručnjacima provjeravamo da li je med "funkcionalna hrana" kako se obilježava i pakuje i kakva je zakonska regulativa u ovoj oblasti. Koje su njegove antioksidativne i antibakterijske karakteristike pitamo gospodina Marijana Plantaka, predsjednika komisije za normativu Saveza pčelarskih organizacija Crne

Zanimljivosti: Prvo IQ testiranje na teritoriji naše zemlje organizovano je 1998. godine u zgradi Tehničkih fakulteta. Testirano je 80 kandidata, a prolaznost je bila čak 50 %. Time je stvoren dovoljan broj članova kako bi organizacija Mensa zaživjela kod nas. Trenutno, po podacima Mense, u Crnoj Gori imamo preko 400 natprosječno inteligentnih ljudi, neki od njih nemaju zaposlenje i još uvijek ne mogu da iskoriste umne kapacitete kojima raspolažu.

Sport: Takmičari džiu-džicu kluba “Budućnost” Podgorica, Aleksandra Popović i Vuk Dragutinović na nedavno održanom prvenstvu svijeta za kadete i juniore koje je održano početkom marta u Abu Dabiju u konkurenciji “duo system”, osvojili su zlatne medalje. Našu reprezentaciju pored Vuka i Aleksandre predstavljali su Marija Kaljević i Filip Pešić iz džiu-džicu kluba Budva koji su se okitili bronzanom medaljom. Reprezentaciju su predvodili selektori Miloš Ašanin i Stefan Vukotić. Anja, Vuk i Miloš gosti Jutarnjeg programa.

-Posjetićemo Šavnik, Pljevlja, Bijelo Polje, Budvu, Bar, Ulcinj, Tivat i Herceg Novi. Budite sa nama i saznajte kojim temama smo se još bavili.

Urednica i voditeljka emsije: Dajana Golubović Pejović

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније