Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

10. 03. 2018. 22:18 >> 22:15

JUTARNJI PROGRAM

O iznenadnim smrtima sportista

Kapiten Fiorentine Davide Astori preminuo je nedavno u snu. Autopsija je pokazala da je Astori (31), umro od srčanog udara. Samo nekoliko dana nakon njegove smrti, 18-godišnji fudbaler mladog tima francuskog drugoligaša Tura Tomas Rodrigez preminuo je u snu uoči meča protiv Valensijena. Vrhunski sport uzima žrtve, posljednjih godina sve više. Koliko je česta iznenadna smrt sportista, koji su parametri rizika, koliko su važni medicinski pregledi i praćenje sportista, da li oni mogu prikriti probleme sa srcem, koliko je prisutan doping u sportu? Gost Jutarnjeg programa - specijalista sportske medicine dr Sašenko Ćeranić. Osvrt na ovu temu daće i naš sportski komentator Nebojša Šofranac.

U nastavku:

Ovih dana svjedoci smo posljedica klimatskih promjena koje najbolje ilustruju plaže Mediterana pod snijegom i najtoplije zime na Grenlandu, sa zabilježenih čak 6 stepeni. Pored hladnog talasa, zajedno sa sniježnim pahuljama, Crnu Goru je zahvatio nešto drugačiji, migratorni talas sa najglasnijom seobom od svih, seobom ždralova. Naša gošća biće biolog iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica Marija Stanišić.

Najavljujemo “8. Salon vina Montevino 2018” koji će se 16.i 17. marta održati u hotelu Hilton u Podgorici, u organizaciji Nacionalnog udruženja somelijera i Vinske akademije Crne Gore. Ugostićemo predsejdnicu Nacionalnog udruženja somelijera Danijelu Radeč i potpredsjenika organizacije Luku Bešića.

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.Vodi nas u najopasnije afričko pleme Mursi...Kradu stoku komšijskim plemenima Ari i Hamer, velike su kavgadžije, spremni su da napadnu pa čak i  ubiju neistomišljenike. Prije nekoliko mjeseci ubili su dva Kineza koji su samo prelazili njihovu teritoriju. Edin je, uprkos glasu koji ih bije, sve ove pojedinosti saznao tek kada je napustio pleme Mursi. Proveo je nezaboravan dan sa njima i kako kaže, to je za njega bilo nezaboravno i jedinstveno iskustvo...

U Jutarnjem i priča o Ljubinki Nedović, urednici lista “Bačka press”. Porijeklom je Vasojevka, iz okoline Berana i kaže da su joj posebno drage teme koje se tiču Crnogoraca koji žive u Vojvodini.

Najpoznatiji crnogorski hip hop tandem , klapa Who See održaće narednog vikenda koncert u Kotoru. Tim povodom ugostićemo člana sastava Dejana Dedovića Dedu (Dedduh).

Jubilarna 25. Zlatna pahulja donijela je nove dječije hitove. Ugostićemo
djevojčicu Nevenu Mrvaljević koja se sa pjesmom ,,Bez predaje''
osvojila nagradu za najbolji tekst (Vid Vicko Vukelić) i treću i nagradu za kompoziciju - (Lado Leš).
 
Anja Blagojević i Iskra Dedivanović prvi put su nastupile na festivalu sa pjesmom “Ples na kiši” (muzika i aranžman: Predrag Peđa Nedeljković, tekst: Ana Klepić), a družićemo se i sa članicom hora Zvjezdice Miom Petričević, koja je na “Pahulji” izvela pjesmu “Moja ljubav” (muzika, tekst, aramžman: Saša Gajić)

Ekipa sa terena uživo izvještava sa manifestacije “Zdrava Hrana-Crnogorski Brend” koju NVO AGRO ME (Klaster Agro me) i NVO ZONA organizuju sa TC Delta city, oba dana vikenda, kao i iz KIC-a Budo Tomović, najavićemo izvođenje predstave “Ružno pače “(6+) Lutkarske scene za djecu Gradskog pozorišta.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Recept nedjelje:Miks pečuraka na rukoli.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније