Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Razić, TVCG

09. 03. 2018. 22:07 >> 22:05

U JUTARNJEM

Govorimo o kulturi konflikta

Tema Jutra biće kultura konflikta. Naš gost biće profesor jezika i komunikacija, sistemski terapeut, učitelj poretka ljubavi Vlado Ilić.

Da li ste umorni od borbe sa svojim najmilijima? Da li vaša karijera trpi zbog toga što ne možete da podnesete nekoga na poslu ili on ne može da podnese vas? Da li biste željeli da te konflikte koristite kao gorivo za razvijanje svog uspjeha i ispunjenja? Naš gost biće profesor jezika i komunikacija, sistemski terapeut, učitelj poretka ljubavi Vlado Ilić.

EU kutak: Raspisan je poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru grant šeme “Unapređenje poslovnog okruženja i konkurentnost privatnog sektora” koji će biti otvoren do 8. maja. Naša gošća biće načelnica Direkcije za implementaciju projekata finansiranih iz IPA fondova u Ministarstvu ekonomije Ivana Janković.

Asocijacija za demokratski properitet Zid reagovala je povodom Odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte. ADP – Zid smatra da ta Odluka negativno utiče na ionako loš standard građana, naročito na određenu socijalnu kategoriju stanovništva. ADP – Zid uputiće inicijativu Glavnom gradu, predstavnicima političkih partija i drugim subjektima, a čija je uloga važna u ovom procesua cilj inicijative je da se omogući pomoć i olakša proces legalizacije, posebno onim kategorijama stanovništva koja teže zadovoljavaju egzistencijalne i socijalne potrebe. Iz ADP Zid- naš gost biće Igor Milošević.

Nakon Vijesti u 10h, tandem koji će vas zabavljati! Modni autoriteti, stručnjakinje života, lajfkoučerke, humaniste i prebogatašice! Paris i Pipa! ( 4. epizoda; sve emisije iz serijala možete pogledati na našem portalu www.rtcg.me

Iz filmskog arhiva TVCG izdvojili smo portret arhitektice Svetlane Kane Radević, prve dame crnogorske arhitekture, kako je mnogi nazivaju. Njena djela biće uskoro izložena u Muzeju moderne umjetnosti u Njujorku na izložbi posvećenoj arhitekturi bivše Jugoslavije. Emisija u kojoj Kana govori o sebi i svom stvaralaštvu snimljena je 1980. godine u režiji Branislava Mićunovića. Vidjećemo insert iz emisije “Život jedini čovjeka- Svetlana Kana Radević”.

Jubilarna 25. “Zlatna pahulja” donijela je nove dječije hitove koje promovišemo u Jutarnjem programu. Djevojčica Dalija Kurtagić dolazi nam iz Rožaja, grada domaćina i predstaviće nam pjesmu “Grudvanje” (tekst: Aleksadndra Stefanović Filipović, aranžman Aleksandar Saša Gajić).

Sa nama će biti Stefana Joćić koja je na “Zlatnoj pahulji” osvojila drugu nagradu za kompoziciju i nagradu za najmladjeg učesnika sa pjesmom “Brzi Gonzales”( autor: Zdravko Đuranović). Na sceni sa njom biće i djevojčica Talija Jovanović koja će predstavljati Crnu Goru na takmičenju “Best Model Kids Grande Universe” u Prizrenu, krajem jula, gjde će se osim ljepote ocjenjivati i talenat.

Na festivalu ,,Šareni vokali'' koji je nedavno održan u Somboru Sara Asanović osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji sa pjesmom “Moje srce” (tekst :Dragoslav Guzina, muzika: Vesna Veljković, aranžman: Zoran Bogdanović Riči). Sara će biti naša gošća.

Ekipa sa terena uživo izvještava iz Ulcinja: Društvo dr Martin Šnajder Jakobi i Centar za zaštitu i proučavanje ptica i pokrenuli su peticiju za rješavanje problema Ulcinjske solane pod nazivom “Za so. Za ptice. Za ljude”...Pokretači inicijative ističu da budućnost opstanka bogatstva biodiverziteta Ulcinjske solane zavisi isključivo od proizvodnje soli.

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније