Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

rtcg.me; B.V.

25. 02. 2018. 16:00   >>  15:58 7

HLADNI TALAS

Nadležne službe spremne za veće nevrijeme

Pod uticajem hladnog talasa, sniježni pokrivač prekrio je veći dio Crne Gore. Snijeg je pao i Baru, dok u Podgorici provijavaju pahulje. Najviše snijega napadalo je na Žabljaku. Nadležne službe poručile su da su spremne da reaguju u slučaju većeg nevremena.

U službi Zaštite i spasavanja građanima su dali preporuke kako da se ponašaju u slučaju ekstremne hladnoće.

Na Žabljaku je napadalo 97 centimetara, uobičajeno za ovo doba godine. Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, u Kolašinu je palo 14 centimetara snijega, u Šavniku devet, Rožajama i Andrijevici četiri, dok u Bjelom Polju i Pljevljima ima oko centimetar snijega.

Snijeg je pao i na Cetinju. Debljina sniježnog pokrivača je šest centimetara. Iz nadležnih službi su najavili kako spremno dočekuju hladni talas.

Upućen je apel građanima, uz informaciju na koji broj telefona mogu prijaviti eventualne probleme usljed nevremena - 067113065.

Uz to, probleme u slučaju nevremena, građani mogu prijaviti i na već poznate brojeve nadležnih gradskih službi, saopšteno je iz Odjeljenja bezbjednosti Cetinje.

Iz nadležnih organa uputili su apel građanima da, u slučaju padavina, čiste snijeg ispred svojih objekata.

Hladni talas traje do srijede

Crna Gora od danas će biti pod uticajem hladnog talasa, praćenog snijegom u većini zemlje, a toplije vrijeme i prestanak padavina očekuje se od srijede, saopštila je Tanja Mirković iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

 

Ona je gostujući u Jutarnjem programu TVCG kazala da će veći dio naše zemlje danas biti pod prlilivom hladnog vazduha, što će se osjetiti i na primorju.

"Jutarnja temperatura koja se kreće od -10 na sjeveru do 10 stepeni na primorju će ujedno biti i najveća dnevna. Tokom dana se očekuje pretežno oblačno, a očekuje se snijeg čak i na primorju. Danas će duvati veoma jak vjetar", navela je Mirković.

Sjutra će biti takođe hladno, a u većem dijelu zemlje će padati snijeg.

"Biće to slabe padavine, nikave obilne padavine se ne očekuju. U utorak će tokom prijepodneva takođe biti snijega, a već popodne se očekuje prestanak padavina i razvedravanje", kazala je Mirković.

U srijedu u većem dijelu zemlje biće suvo sa sunčanim intervalima. Već početkom marta očekuju nas padavine, ali i toplije vrijeme.

"Porast temperature postepeno očekujemo od srijede, a od petka će biti osjetniji porast temperature. U Podgorici će danas biti kiše, a tokom noći je velika vjerovatnoća da će pasti snijeg", poručila je Mirković.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније