Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

21. 02. 2018. 22:20   >>  22:23

U JUTARNJEM

O nasilju u porodici

Nedavni slučaj brutalno ubijenog penaestomjesečnog dječaka duboko je pogodio sve, ali i ukazao na neke velike nedostatke koji se tiču sistemskog odgovora na nasilje. Dio stručne javnosti kaže da problem nasilja u porodici nije adekvatno tretiran, a da nasilnici nijesu adekvatno kažnjeni. UNDP je priopremio amandmane za izmjenu Zakona o zaštiti od nasilja u porodici. Gost Jutra je Kaća Đuričkovic, iz UNDP-a.

-Govorimo o trovanju ugljen-monoksidom.. Nedavni nesrećni slučaj u Beranama, kada su usljed gušenja tim gasom preminule majka i kćerka, još jednom je potvrdio kolika je opasnost od ovog gasa, koji je inače bez mirisa i boje. Podaci pokazuju da je on najčeći uzok povrijeđivanja i smrti širom svijeta..

-Prenosimo i aktuelnosti Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja,a tiču se podrške sektoru ribarstva kroz dva programa-Razvoj sektora morskog ribarstva i marikulture i Razvoj sektora sltkovodnog ribarstva i akvakulture.

-Kako obučiti mlade generacije za poslove budućnosti i prilagoditi se ekonomiji 21 vijeka? O mogućim rješenjima govoriće nam predstavnici Britanskog savjeta u Crnoj Gori.

- Govorićemo i o aktivnostima NVO “Aktivna zona”, koja je uspješno ralizovala još jedan projekat “Zajednica bez barijera”.

-Najvaljujemo 25. Međunarodni festival dječije pjesme “Zlatna pahulja” 2018 koji će se održati 23. i 24. februara.

Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture....

Urednica i voditeljka Ana Joksimović

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније