Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

18. 02. 2018. 22:52 >> 22:49

U JUTARNJEM

Gost, ministar zdravlja, Kenan Hrapović

U emisiji govorimo o Ministarskoj konferenciji o imunizaciji čiji su domaćini Ministarstvo zdravlja Crne Gore i Regionalna kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije. Tim povodom gost Jutra u prvom satu emisije biće ministar zdravlja, Kenan Hrapović.

U nastavku o:

- Sjednici Socijalnog savjeta na kojoj je razmatrano pitanje uvećanja minimalne zarade. Jednoglasno je odlučeno da se formira radna grupa čiji je zadatak dobiti precizne podatke za odlučivanje kako bi, kako kažu, otklonili paradoks da CG ima najnižu minimalnu zaradu u regionu. Tim povodom, gosti Jutra biće predstavnici Saveza sindikata, Unije slobodnih sindikata i Unije poslodavaca CG.

- Problemu zagađenja životne sredine u Pljevljima. Elektroprivreda CG označila je površinski kop Potrlica pljevaljskog Rudnika uglja kao lokaciju buduće deponije pepela i šljake, koji nastaju kao nus produkti tokom rada Termoelektrane. Kop Potrlica nalazi se nekoliko stotina metara od centra grada i u prostornom planu Opštine nije naveden kao trajna lokacija za deponiju Upravo na to se odnosio i prigovor Opštine na taj dokument. O mogućim posljedicama izgradnje deponije razgovaramo sa predsjednikom Ekološkog društva “Breznica” Miloradom Mitrovićem i Dijanom Čavor iz NVO Green Home.

- Završetku realizacije trogodišnjeg projekta „Mapiranje radona u Crnoj Gori i unapređenje nacionalnog sistema zaštite od radona”. Projekat je definisan kao jedan od ključnih razvojnih prioriteta u sklopu programa životna sredina i medicina i nedozvoljeni prekogranični promet nuklearnog i radioaktivnog materijala.

- U redovnoj kontakt rubrici “Plodovi jutra” govorimo o Javnom pozivu za dodjelu podrške investicijama u povrtarstvu za 2018 godinu. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Vukota Stanisić iz Službe za biljnu proizvodnju, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i proizvođač povrća iz Danilovgrada Dejan Jovović.

- Međunarodnom danu maternjeg jezika koji se slavi 21.februara sa ciljem promovisanja jezičke i kulturne raznolikosti, te multilingvizma. O položaju maternjeg jezika u Crnoj Gori govorimo sa Igorom Lakićem sa Instituta za strane jezike.

Najavljujemo:

- Uslove prijavljivanja na tender za pružanje usluga monitoringa segmenata životne sredine koji je raspisao Glavni grad Podgorica, za period mart 2018. godine do februara 2019, vrijednosti 25.000 eura.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Biće riječi o Izložbi stripa Srđana Ivanovića, a najavićemo i Veče sevdaha i starogradske muzike.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture, Meridijane...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније