Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Razić, TVCG

17. 02. 2018. 22:47   >>  22:45

U JUTARNJEM

Govorimo o aknama

Gost Jutarnjeg programa biće dermatovenerolog prof. dr Željko Mijušković, načelnik funkcijske dijagnostike Klinike za kožne i polne bolesti VMA iz Beograda.

To veoma često oboljenje manifestuje se kod oko 80% osoba uzrasta od 11 do 30 godina. Učestalost je manja u ruralnim, neindustrijskim mjestima u poređenju s razvijenim i većim gradovima.

Kako mladi u Crnoj Gori doživljavaju preduzetništvo? Koji su problemi sa kojima se suočavaju kada odluče da pokrenu biznis? Kako izgleda njegova realizacija? Saznaćemo kakv je bio put preduzetnika Miša Savovića.

Predstavljamo Nacionalnu komisiju za AIDS i Nacionalno koordinirajuće tijelo i njegove nadležnosti i planove. Naš gost biće sekretar Sekretar Sekretarijata Nacionalnog koordinirajućeg tijela za AIDS Instituta za javno zdravlje Vladan Golubović.

Sport, politika i psihologija intersovanja su našeg gosta Dragana Perkovića. On je naše gore list, ali u Švedskoj živi od 1992. godine. Radi kao školski psiholog, sudski vještak, poslanik u lokalnom parlamentu. Postigao je sjajne rezultate i u sportu: 16 medalja sa prvenstva Švedske, četiri zlatne, a bio je i član švedske reprezentacije u džudou. Planira da stečena iskustva primijeni u svojoj domovini.

Novi broj međunarodnog naučnog časopisa „Journal of Anthropology of Sport and Physical Education“( JASPE) koji izdaje Montenegrosport u saradnji sa Fakultetom za sport i fiziko vaspitanje i sport Univerziteta Crne Gore i Crnogorskom sportskom akademijom, predstaviće u našem programu glavni urednik dr sc. Bojan Mašanović .

Sa 68. izdanja Međunarodnog filmskog festivala "Berlinale" uživo izvještava naš Vuk Perović.

Kako je osmišljen kulturni kalendar za 2018. NVO Novo i ljepše Sutomore, saznaćemo od urednika kalendara Vladimira Lukšića i Slobodanke Hrvatin i akademske slikarke Danijele Stanković Drobnjak, učesnice programa.

Ekipa sa terena uživo izvještava sa IX Bazara ljekovitog bilja i zdrave hrane i iz Radija Crne Gore - emisija “Radoznalica” obilježava 20 godina postojanja.

Prenosimo utiske sa premijere predstave “Prodavnica igračaka” u režiji Jaroslava Antoniuka.

Otkrijte i kako je protekao “Bjelasički maraton”....

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Recept nedjelje: Teletina u sosu od koštane srži.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније