Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 01. 2018. 22:13 >> 21:40

CRNOGORSKI PRONALAZAČ

Ilinčić gost Jutarnjeg programa

Gost Jutarnjeg programa je crnogorski inženjer mašinstva, pronalazač Zoran Ilinčić autor je izuma koji može da riješi problem gradnje na Zemlji i opasnosti od zemljotresa.

Nakon sajma u Ženevi, najpoznatijeg i najvećeg sajma pronalazaka u svijetu i čiji sudijski žiri ima oko 90 eminentnih svjetskih stručnjaka i naučnika, pojavio se i izveštaj Kancelarije Ujedinjenih nacija za smanjenje rizika od katastrofa u kojem je Ilinčićev izum dobio visoke ocjene. Predstaviće ga u našem programu.

Crnogorske paraolimpijce u ovoj godini očekuje pet velikih takmičenja, dva svjetska i tri evropska prvenstva i ova godina za CG paraolimpizam može biti istorisjka. Tim povodom naš gost biće predsjednik Paraolimpijskog komiteta (POK) Igor Tomić.

Crnogorska umjetnica Jelena Tomašević nedavno je dobila još jedno važno priznanje: "Onufri XXIII" za instalaciju "Mixed Memory". "Jelena Tomasevic uspijeva da izrazi kolaž ljudskih iskustava kroz narativ i metaforu. Ona sakuplja impulse i sjećanja filtrira kolektivno iskustvo kroz visoko simbolični jezik, izražavajuci lični stav o raznim društvenim fenomenima", stoji u obarzloženju žirija. Nagrada Onufri je jedna od najprestižnijih nagrada za savremenu umjetnost u Albaniji. Jelena Tomašević ustupila nam je dio filma “Object of punishment” koji predstavlja njen rad, a premijerno ćemo ga emitovati u Jutarnjem programu.

Najavljujemo rekreativnu trku “Podgorička desetka” koja će se naredne nedjelje održati na brdu Gorica u Podgorici, u organizaciji Sportskog društva ”Ekomen” i Triatlon kluba Podgorica, uz podršku Glavnog grada Podgorica, a pod generalnim pokroviteljstvom CKB-a. Naši gosti tiz organizacionog tima su Žana Pavićević, Triatlon klub Podgorica i Aleksandra Jovanović, Sportsko društvo Ekomen.

Govorimo o stand up komediji u Crnoj Gori. Koliko je razvijena, šta Crnogorce najviše zasmijava, koliko imamo smisla za humor. Aleksandar Šuković i njegov brat Igor, među prvima su u Crnoj Gori ušli u svijet sand up komedije. Biće naši gosti i najaviti novi projekat kojim će zasmijavati naciju i region.

Emituejmo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

Govorićemo o meraku, sevdalinki i meraklijama i o najvećem cirkusu na svijetu.

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.Ove nedjelje pripremaće kuglice od kinoe i tikvica.

Nakon uključenja Auto moto saveza u 10.10h emitujemo novu epizodu serijala “Vanzemaljac Smotko u ulozi pješaka”. Došlo je vrijeme da se vanzemaljac Smotko vrati na svoju planetu Telep. Najmladji su uz njega naučili najvažnija pravila o ponašanju u saobraćaju i vjerujemo da ih se pridržavaju. Vidjećemo Smotkovu poslednju avanturu na Zemlji i kako su se Ljubica i Marko pozdravili sa neobičnim drugarom.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније