Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

07. 01. 2018. 22:05   >>  21:35

U JUTARNJEM

O utvrđivanju liste ljekova

Predlogu Odluke o utvrđivanju liste ljekova, kojim je predviđen drugačiji koncept ljekova koji se izdaju i propisuju na teret Fonda za zdravstveno osiguranje. Na osnovnoj listi će se naći svi ljekovi koji se dobijaju u apotekama i u zdravstvenim ustanovama, dok će se na doplatnoj naći paralele ljekova. Više u razgovoru sa Olgicom Knežević, članicom Komisije za stavljanje i skidanje ljekova sa liste u Ministarstvu zdravlja.

U emisiji govorimo i o:

- Trovanju hranom. Tokom praznika na to najmanje obraćate pažnju, a trovanje hranom vam može pokvariti zdravlje, ali i praznični odmor i raspoloženje. Koje namirnice i zbog čega izbjegavati ovih dana, kako uživati u prazničnoj trpezi, ali i kako ublažiti eventualne posljedice trovanja hranom, slušamo od dr Enise Kujundžić sa Instituta za javno zdravlje.

- Radu komunalnih policajaca tokom praznika. Jesu li zabilježeni slučajevi ometanja javnog reda i mira i da li je bilo sankcija protiv nesavjesnih građana, za Jutarnji program govori Darko Papić, zamjenik načelnika Komunalne policije, Podgorica.

- Aktivnostima Javnog preduzeća "Čistoća" koje je pojačalo aktivnosti za vrijeme praznika. U kojim je djelovima grada bilo potrebno reagovati-slušamo od Senade Mulešković iz te gradske službe.

- Radu TO Ulcinj i programu kojim je obillježila novogodišnje praznike. Biće riječi i o aktuelnoj turističkoj ponudi naše najjužnije primorske opštine.

Najavljujemo:

- Božićni koncert na Cetinju na kojem će nastupati sopranistkinja iz Bara, Milica Raičević.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Biće riječi o novim biciklističkim rutama u Podgorici koje će uskoro biti stavljene u funkciju, a posjetićemo i Prijestonicu Cetinje i čuti o aktivnostima lokalne turističke organizacije.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljilja Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније