Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Razić, TVCG

16. 12. 2017. 22:10 >> 21:40

U JUTARNJEM

O borbi protiv diskriminacije

U Jutarnjem programu govorimo o najnovijem istraživanju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda o diskriminaciji, koje će prvi put biti objavljeno u našem programu.

Koje institucije daju najveći doprinos borbi protiv diskriminacije, prema kojim pojedincima je stepen diskriminacije najizraženiji, u kojim društvenim oblastima, na kom je nivou etničko/rasno distanciranje i gdje se bilježi najveći stepen distance, kojim strukturama javnost daje najveću podršku u borbi protiv diskriminacije? Ugostićemo zamjenika Ombudsmana Sinišu Bjekovića, inače člana Evropske komisije protiv rasizma i netolerancije (ECRI) .

Koja je uloga i značaj sudskih vještaka kao jednog od pet subjekata sudskog postupka saznaćemo od predsjednika Upravnog odbora Udruženja sudskih vještaka Crne Gore mr sc. Dragana Žarkovića.

Zbirku poezije „Prije objave” autor Đorđe Šćepanović predstaviće u našem programu.

Prvo međunarodno multidisciplinarno sistematsko terensko istraživanje i proučavanje muzičke i plesne tradicije i običaja Paštrovića, naslovljeno „Etno lab“ nedavno je završeno. Na projektu je učestvovalo više referentnih etnomuzikologa, etnokoreologa, etnologa i antropologa, koji žive i rade u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Ugostićemo rukovodioca projekta, arheologa Dušana Medina i učesnika projekta Davora Sedlarevića, spec. vaspitača tradicionalnih igara u JU Centar za kulturu – KUD „Mijat Mašković“, Kolašin.

Uspješno je okončana društveno odgovorna akcija "Osmijehom oboji dom 2017." u okviru koje su adaptirani domovi još deset porodica koje su bile u stanju materijalne i socijalne potrebe. Akcija je ustanovljena 2015. i do danas ¨su adaptirani domovi 30 porodica. U odabiru porodica pomogla je Banka hrane i Udruženje Roditelji. Naš gost biće Boris Jovićević, suvlasnik kompanije Boje i lakovi Kameleon, organizatora akcije.

Nagrađivana interpretatorka narodne muzike Tanja Šeter najaviće u našem programu prvi solistički koncert koji će održati u velikoj sali KIC-a Budo Tomović u ponedjeljak u 20h. Koncert će ujedno biti i proslava 30 godina rada i promocija novog CD-a.

Ekipa sa terena uživo izvještava sa događaja koji u Delti organizuje Nacionalna turistička organizacija s ciljem da najavi aktivnoisti i sadržaje tokom zimske turističke sezone, kao i novogodišnju ponudu crnogorskih opština; posjetićemo i X Zimski salon knjige.

U redovnoj kulinarskoj rubrici Ukusi jutra šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće potaž od bijelog luka i karfiola.

Nakon uključenja Auto moto saveza u 10.10h emitujemo novu epizodu serijala “Vanzemaljac Smotko u ulozi pješaka”.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније