Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

15. 12. 2017. 22:01   >>  22:44

TEMA JUTRA

Koliko smo bezbjedni u sajber prostoru?

Koliko smo bezbjedni u sajber prostoru i da li će u 2018. biti neprijatnih sajber iznenađenja? Ministarstvo javne uprave obavijestilo je nedavno sve javne ustanove, organe uprave, fizička i pravna lica da je novi računarski virus Spider primijećen i u Crnoj Gori. Šta to znači, kako nas može ugroziti i da li se možemo zaštititi saznaćemo od predstavnice nacionalnog CIRT-a Ministarstva javne uprave Ane Rakočević.

U nastavku:

Koje inovacije nam donose telekomunikacije i šta kažu najnovija istraživanja o 5G mreži saznaćemo od organizatora događaja na istu temu, studenata Elektotehničkog fakulteta i organizacije EESTEC koja ih okuplja. Ugostićemo predsjednicu EESTEC-a Anđelu Amanović i HR koordinatorku Ninu Drakulić.

U EU kutku govorimo o najvećem programu Evrospke unije u oblasti obrazovanja poznatom kao Žan Mone, koji se realizuje u okviru programa Erasmus +. Šta predstavlja Žan Mone program, ko može konkurisati i do kada i koje su aktivnosti u okviru programa, saznaćemo od profesorice Ekonomskog fakulteta Gordane Đurović, ona će biti naša gošća s obzirom da je jedina koja je već realizovala jedan , a sada realizuje i drugi program preko Asocijacije Panevropska unija. Iz Nacionalne kancelarije Erasmus + naša gošća biće koordinatorka Vanja Drljević.

Kroz Tv arhiv najavljujemo 19. decembar, Dan opštine Podgorica. Iz filmske zbirke izdvojili smo proslavu Dana oslobođenja Titograda 1974. i Život u oslobođenoj Podgorici snimljen 1987.

,Zdrava Dona Montnegrina“ je društvo za borbu protiv raka dojke koje već devet godina organizuje brojne uspješne akcije među kojima i prikupljanje sredstava za mamograf, opremanje dnevne bolnice na Klinici za onkologiju, doniranje računara, štampača, kopir aparata istoj klinici. Možda najvažnija aktivnost koju sprovodi je intezivan rad na buđenju svijesti crnogorskih žena o važnosti redovnog pregleda dojki koji čuva ne samo njihovo zdravlje, već i zdravlje cijele porodice. NVO ,,Zdrava Dona Montnegrina“ iduće godine u ovo vrijeme slaviće deset godina postojanja, ukoliko reagujemo i zajedničkim snagama isključimo realnu opciju zatvaranja organizacije, jer nemaju sredstava za svoj rad. Tim povodomo organizuju aukciju likovnih radova akademskih slikara Crne Gore. Naša gošća tim povodom biće predsjednica NVO Zdrava Dona Montenegrina Marina Božović.

Kompozitor dr sc. Aleksandasr Perunović biće gost Jutra i najaviti autorsko veče koje će prirediti u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2017”. Autor je 50-ak kompozicija u oblasti solističke, kamerne, horske i orkestarske muzike, kao i ostvarenjâ koja izlaze iz okvira strogo muzičkog izraza.

Na Međunardnom dječijem festivalu “Čarobna frula” koji je nedavno održan u Zagrebu Sara Asanović osvojila je 2. nagradu za pjesmu “Moje srce”. Prenijeće nam utiske i pjevaće u našem studiju...

Ekipa sa terena uživo izvještava sa humanitarnog Novogodišnjeg bazara koji se održava u Delta sitiju i iz Doma zdravlja Podgorica povodom akcije Stop petardama. Petarde nisu igračke.

Pogledajte i prču o kampanji za imunizaciju “Ne dajmo djecu bolestima” .

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Svijet u 5 minuta, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније