Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

22. 11. 2017. 22:05   >>  21:36

U JUTARNJEM

Gost Zoran Srzentić

Obilježavanje Dana opštine i Dana oslobođenja Bara, 24. novembar je povod da ugostimo predsjednika Opštine dr Zorana Srzentića sa kojim ćemo razgovarati o realizovanim projektima, problemima, mogućnostima i planovima za opštinu Bar u narednom periodu.

- Metalurško tehnološki fakultet Univerziteta Crne Gore koji postoji 45 godina ima sve nivoe studija, od bečelora do doktorskih studija i tri studijska programa: metalurgija i materijali, hemijska tehnologija i zaštita životne sredine. Studenti obavljaju praksu u kompanijama i institucijama i vrlo je malo u novije vriijeme nezaposlenih inženjera sa diplomom tog fakulteta. O tome ćemo detaljnije sa dekanicom MTF prof.dr Mirom Vukčević.

- Nedavno je objavljeno prvo izdanje međunarodnog naučnog časopisa “Journal of Anthropology of Sport and Physical Education”, a mjesto u oktobarskom broju obezbijedili su radovi autora iz Crne Gore i Turske sa antropološkim temama iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja. Časopis izdaje Montenegrosport u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje i sport Univerziteta Crne Gore i Crnogorskom sportskom akademijom. Glavni urednik je dr Bojan Mašanović sa Univerziteta Crne Gore, koji će biti naš gost.

- Romska organizacija mladih "Koračajte sa nama - Phiren Amenca" prethodna četiri mjeseca sprovodila je projekat pod nazivom Prvi romski portal „Romalitika MNE“, koji je finansiran od strane Evropske Komisije, a ciljevi su socijalna inkluzija Roma u Crnoj Gori i povećanje svijesti javnosti o problemima Roma u procesu socijalne integracije u društvu. O rezultatima govorimo sa Elvisom Berišom.

- Na Evropskom kupu u Đeru (Mađarska) džudista podgoričkog “Milenijuma” Slaven Čađenović osvojio je bronzanu medalju u kategoriji preko 90 kg. Na ovom Evropskom kupu učestvovalo je 317 takmičara iz 25 država. Naši gosti biće džudista Slaven Čađenović i njegov trener Zoran Prelević.
 
Urednik i voditelj emisije: Miomir Maroš
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org; 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније