Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

19. 11. 2017. 22:11 >> 21:39

U JUTARNJEM

O Danu djeteta, Nedjelji mode...

U Jutarnjem programu pogledajte:

- Tema dana: Na generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija 1954. proglašen je Svjetski dan djeteta. Ovo nije samo dan za slavlje, već i način da se podigne nivo svijesti o djeci širom svijeta koja trpe nasilje, eksploataciju i diskriminaciju. U nekim zemljama djeca su prisiljena da rade, učestvuju u oružanim sukobima, žive na ulici, zbog religije, kao manjina, ili zbog invaliditeta. Na ovu temu govorimo sa Jelenom Gluščević ispred Centra za prava djeteta, ali i sa mališanima koji će učestvovati u zasijedanju crnogorskog Parlamenta.

- Plodovi jutra: današnja tema u okviru rubrike “Plodovi jutra” tiče se ovčarstva, tačnije pravilne ishrane ovaca. Ukoliko želimo kvalitetnu vunu, meso ili mlijeko, veoma je važno kvalitetno hraniti ovce, čime bi pored kvaliteta proizvoda, imali maksimalnu i ekonomičnu proizvodnju, kao i dobro korišćenje hranljivih materija. Naš gost je dipl.ing. stočarstva Velibor Rabrenović iz Odjeljenja za savjetodavne poslove Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- “Dobro veče, Montenegro” - nova je premijera Studentskog teatra iz Podgorice. Kada će novi dramski projekat biti izveden? Ko potpisuje tekst i reziju? Da li se broj amaterskih glumaca i zainteresovanih pojedinaca u Crnoj Gori povećava, da li su kompleksnoj temi “Egzodus izbjeglica sa Bliskog istoka i migrantske krize” naši mladi dorasli, govorimo sa učesnicima projekta.

- Cnogorska dizajnerka Milena Đurđić otvorila je ovogodišnju Nedjelju mode u Crnoj Gori. Kolekciju je nazvala “Ka Teslinom kodu” i osim dama, ovog puta obradovala i jači pol. Da li je riskatno i zahtjevno biti inspirisan genijalcem, vjerovatno jeste. Ipak, oni koji znaju Milenu znaju da za nju nema straha kada je u pitanju dizajn i moda.

- Najavljujemo pozorišne premijere u Glavnom gradu, novogodišnji program na Trgu nezavisnosti, provjeravamo kako izgleda odjeljenje renovirane Dječje bolnice i kako funkcionisu najmlađi u novootvorenom vrtiću u Resursnom centru. Za jutrošnje teme inspirisala nas je cijela Crna Gora.

- Budite uz nas jer ovo nije sve!

 

Urednica i voditeljka emisije: Dajana Golubović Pejović

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljilja Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org; 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније