Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

21. 10. 2017. 22:11 >> 21:41

U JUTARNJEM

O aromaterapiji, mucanju...

Aromaterapija je slojevito umijeće liječenja koje koristi eterična ulja aromatičnih biljaka i drveća kako bi čuvalo zdravlje tijela i smirenost uma. Sa svijetom aromaterapije u Jutarnjem programu TVCG upoznaće nas farmaceut i klinički aromaterapeut Jasmina Milovanović.

 

Broj djece i mladih uzrasta od pet do 19 godina koji imaju problem sa gojaznošću povećan je desetostruko posljednje četiri decenije. To je rezultat istraživanja koji su sproveli Svjetska zdravstvena organizacija i Imperijal Koledž iz Londona, a naučni doprinos dali su i profesori Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica i Stevo Popović. Inače, dva naučna časopisi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Crnogorske sportske akademije (Montenegrin Journal of Sports Sience and Medicine i Sport Mont), nalaze se u najvišim naučnim bazama u svijetu, a uskoro se očekuje i izlazak trećeg časopisa (Journal of Antropology of Sport and Physical Education). Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića doc.dr Stevo Popović biće gost Jutra.

Ministarstvo ekonomije počinje da sprovodi program Energy Wood III, koji građanima omogućava da apliciraju za beskamatne kredite u iznosu do 3.500 eura, sa periodom otplate do pet godina, za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje, tj. peći i kotlova, na moderne oblike biomase (pelet i briket). Sa detaljima će nas upoznati generalni direktor za energetsku efikasnost Ministarstva ekonomije Marko Radulović.

Priča Jutra posvećena je Svjetskom danu svjesnosti o mucanju koji se obilježava 22. oktobra. Mucanje je najstariji i najpoznatiji jezički poremećaj, koji predstavlja disfunkciju u ritmu i tempu govora. Iako 70 miliona ljudi na svijetu muca, edukacija i svijest o ovom jezičkom poremećaju je mala, pa se osobe sa tom govornom barijerom susrijeću sa nizom predrasuda i nerazumijevanja.

Predstavljamo bajku za djecu i odrasle "Sofija i čarobna bašta" autorke Tatjane Kuljače, koja će biti gošća Jutra.

Ugostićemo djevojčicu Laru Malović, čija je pjesma "Otvaram prozor grada mog" osvojila 3. nagradu za kompoziciju na festivalu dječije pjesme "Naša radost" (Muzika: Renata Perazic i Mirko Šepanović Tekst: Boban Novović,aranžman: Mirko Šćepanović).

Umjetnik Ilija Gojović pobjednik je muzičkog internacionalnog festivala "Evrofest", koji je održan u Skoplju. Predstavio se  kompozicijom "Tragovi",za koju potpisuje melodiju I tekst. Ilija Gojović biće gost Jutra.

Ekipa sa terena uživo izvještava sa manifetsacije "Najbolje iz Crne Gore".

U redovnoj kulinarskoj rubrici "Ukusi jutra" šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće meksičku lazanju.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније