Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 10. 2017. 22:03   >>  21:32 1

U JUTARNJEM

Gost učitelj porodičnog rasporeda

Novac i putevi uspjeha, posao ili poziv, to su teme o kojima ćemo razgovarati sa psihoterapeutom prof. Vladom Ilićem, učiteljem porodičnog rasporeda.

Najavljujemo humanitarnu akciju "Da imaju i oni koji nemaju ", koja će se održati u subotu u Delti, u susret Svjetskom danu borbe protiv siromaštva u oganizaciji Fondacije Banka hrane, Volonterskog kluba Gimnazije "Slobodan Škerović i Delta city-ja. Naša gošća - predsjednica Fondacije Banka hrane Marina Medojević.

EU kutak: 10 je godina od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU.  Koliko je potpisivanje i primjena Sporazuma doprinijela napretku u procesu evropskih integracija?  Koliko je Crna Gora danas bliža evropskim standardima? Kakva je budućnost crnogorskih građana u svjetlu daljih pregovora sa EU? Naša gošća biće generalna direktorica Direktorata za pristupanje EU u Ministarstvu evropskih poslova Jelena Burzan.

Prvu jesenju revijalnu izložbu sitnih životinja u subotu na Stočnoj pijaci organizuje Društvo uzgajivača ukrasne živine, golubova, kunića i ptica Crne Gore. Iz organizacije nam dolazi Marko Maraš.

Tinejdžerka Dora Štampić premijerno će u našem programu predstaviti spot za pjesmu "Ljuboples".

Ekipa sa terena uživo izvještava iz Herceg Novog, sa festivala urbane kulture Sea Bass.

Priča Jutra stiže nam sa Plavskog jezera. Biser tog kraja pred očima javnosti polako nestaje, trava ga svakim danom uzima... Kako su nam rekli naši sagovornici, ukoliko se nešto sistemski ne preduzme, na mjestu jezera ostaće bara i samo priča o njegovoj ljepoti....

Povodom 15.septembra, Međunarodnog dana slijepih, iz TV arhiva izdvajamo insert iz emisije "Da li su izgubljeni iz vida", koja svojim nazivom nagovještava nezavidan položaj slijepih i slabovidih osoba u Crnoj Gori. Emisija, autora Rajka Banovića, snimljena je 1972.godine i otvara i tada i danas aktuelna pitanja zapošljavanja, obrazovanja, ali i predrasuda i marginalizacije..."Godine samoće" još jedna je emisija iz bogatog opusa autora Rajka Banovića. Junaci te priče su mještani sela Brljevo koji su izgradnjom akumulacionog jezera za Hidroelektranu Mratinje, ostali bez puta,  odsječeni od Plužina. Struja je stigla, ali su za njih počele godine samoće...

U redovnoj rubrici "Ukusi jutra" šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće suši salatu od tune i gambora.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Kulturni vodič, Dječiji kutak, Svijet u 5 minuta, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније