Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Razić, TVCG

23. 09. 2017. 21:57 >> 21:26

U JUTARNJEM

O Danima evropske baštine

Dani evropske baštine, obilježavaju se u 50 država potpisnica Evropske konvencije o kulturi, a bazirani su na promociji lokalnih vještina, tradicije, arhitekture i umjetnosti, što predstavlja zajedničko kulturno nasljeđe evropskih zemalja. Gošća Jutarnjeg programa - savjetnica za međunarodnu saradnju i evropske integracije u oblasti kulturne baštine Ministarstva kulture Jelena Žarić.

U nastvaku

Najavljujemo prirodnjačku zložbu “Posebna je Crna Gora” koja je tokom ove godine sa velikim uspjehom gostovala na Cetinju i u Nikšiću, a JU Prirodnjački muzej Crne Gore organizovaće je i u City mall-u Podgorici, od 25. septembra do 10. oktobra. Gosti -direktorica Prirodnjačkog muzeja dr sc. Lidija Polović i menadžerka TC Bazar Vedrana Šašović.

12.  Međunarodni festival gitare u Nikšiću održati od 25. do 28. septembra 2017. Godine. Festival će otvoriti Crnogorski simfonijski orketar sa kojim će kao solista nastupiti i naš gost, gitarista Antoan Morinije iz Francuske, koji će uživo u našem studiju izvesti dio repertoara, a Iz Muzičkog centra Crne Gore u goste nam dolazi Jelena Jovanović Nikolić.

Govorićemo o putujućoj radionici “Klaster Agroturizma” i njenim efektima na grad Nikšić. Gošće Jutra: menadžerka klastera Agroturizam Nikšič Jelena Gagović i menadžerka biznis inkubatora - Jelena Đedović. (Ministarstvo ekonomije realizuje program državne pomoćii za razvoj klastera, koji se iz godine u godinu unapređuje .Ove godine Ministarstvo sa raspoloživih 100.000 EUR podržava sedam klastera, a među njima je i klaster Agroturizam Nikšić.)

Ekipa sa terena uživo izvještava iz Nikšića, sa X Međunarodne izložbe pasa svih rasa CACIB, u organizaciji Kinološkog društva Trebjesa.

Na Svjetskom prvenstvu za frizere u Parizu, reprezentacija Crne Gore se predstavila najširem auditorijumu u najboljem svjetlu. Crnogorski reprezentativci su nastupili u dva tima, seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Dio reprezentacije dolazi nam u goste..

Donosimo priče sa prvog regionalnog Adriatic urološkog foruma, posjete saobraćajnih policajaca vrtiću Sunce u Bloku V, petog Montenegro prajda, MIT festivala...

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me.


Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније