Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavila R.B.

09. 08. 2017. 16:03   >>  18:58

ZVANIČNO

U Podgorici u 15 sati 42 stepena

U Podgorici je u 15 sati izmjereno 42 stepena Celzijusovih, dok je u isto vrijeme na Žabljaku bilo 30 stepeni.

Glavni grad Crne Gore danas je ponovo najtopliji u Evropi. Apsolutni maksimum teperature od 44,8 stepeni, koji je registrovan 24. avgusta 2007, nije dostignut, ali su neki rekordi oboreni što se tiče broja dana sa temperaturom preko 40 stepeni.

Tokom prvih devet avgustovskih dana, u Podgorici je živa u termometru prelazila četrdeseti podiok. To je rekord za avgust mjesec, jer u prethodnih 69 godina, odnosno od 1949. godine, od kada postoji meteorološka stanica u Podgorici, nikada nije registrovan ovoliki broj dana u avgustu sa temperaturom preko 40 stepeni. Takođe, danas je deseti dan u kontinuitetu kada je u Podgorici mjerena temperatura od 40 i više stepeni Celzijusa, i to je rekord za ljeto, jer u instrumentalnom periodu nije zabilježen ovoliki broj dana zaredom sa temperaturom višom od 40 stepeni.

Toplo je danas i u ostalim djelovima Crne Gore. Kako je objavljeno na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, na Cetinju je izmjereno 37,3 stepena, u Ulcinju 37,2, u Herceg Novom 36,4 a u Baru 33 stepena.

U Nikšiću je u 15 sati bilo 36 stepeni, u Pljevljima 35,4 a u Kolašinu 34,9. 

Meteorolozi za četvtak i petak najavljuju sunčano vrijeme, sa temperaturama do 40 stepeni, dok se pad temperature očekuje za dane vikenda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније