Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

09. 08. 2017. 22:35 >> 22:10

U JUTARNJEM

Doktorka Dragaš govori o infekcijama

Neispravna voda za piće, prljava voda na kupalištima i pokvarena hrana, legla su bakterija koje lako mogu da izazovu crijevnu infekciju. Zbog toga su ljeti ove infekcije učestalije i uglavnom pogađaju djecu, starije i hronične bolesnike. Sa doktorkom Snežanom Dragaš govorimo na ovu temu.

- U Crnoj Gori su od 2004 do 2016. godine osuđene 34 osobe za krivično djelo "trgovina ljudima", većinom muškarci starosti od 30 do 60 godina. Osuđeni su uglavnom porijeklom iz Crne Gore, Srbije, Kosova, Albanije, Hrvatske i Ukrajine. Prošle nedjelje zabilježen još jedan slučaj navodne prodaje maloljetnice za 1000 eura.

- Ana Đokovic iz Bara pobijedila je rak. Dva i po mjeseca radne dane provodila je na terapiji u Podgorici, a vikendom je išla u Beograd svom sinu. Kancer je otkila u trudnoći, i bez obzira na savjete doktora i konzilijarne odluke, odlučila je da rodi malog Vukotu! Oboje su iz ove storije izašli kao heroji. Rezultati magnetne rezonance su odlični, a prema nalazima, u njoj više nema malignih ćelija. Ovu pruču čučete nakon 8 sati.

- Građani će u okviru novog projekta Ministarstva ekonomije dobiti priliku da zamijene stare sisteme grijanja modernim efikasnim tehnologijama, koje imaju manje operativne troškove i značajno manji negativan uticaj na životnu sredinu. Ovom temom bavimo se u 7.30 sati.

- I dalje se bavimo požarima, temom neispravne vode na ulcinjskoj Maloj plaži, prvim smrtnim slučajem u KBC-u za koji se sumnja da je uzrok visoka temperatura i dehidracija.

- Predstavljamo ljepote Pive, Boke kotorske, nikšićkih i bjelopoljskih izletišta...

-Kulturu će upotpuniti završnica sjajnog cetinjskog festivala "Espressivo", početak operskog u Herceg Novom poznatijeg pod imenom "Operosa Montenegro" i priča o Internacionalnom kamernom kampu na Ivanovim Koritima.

Urednica i voditeljka emisije: Dajana Golubović Pejović
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović
e-mail: jutarnji@rtcg.org - 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније