Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

24. 07. 2017. 22:17 >> 21:51

U JUTARNJEM

Koliko vjerujemo u EU, NATO ...

U emisiji govorimo o novim rezultatima istraživanja javnog mnjenja koje je sproveo Centar za demokratiju i ljudska prava, sa akcentom na povjerenje u EU, NATO, političke partije i institucije sistema. Istraživanje pokazuje da povjerenje građana CG u EU iznosi 56,1 posto i najniže je u posljednjih deset godina.Više u razgovoru sa direktoricom CEDEMA, Milenom Bešić.

- Ljetnjoj sezoni, iz ugla nadležnosti Turističke inspekcije.Kako se vrši turističko-ugostiteljska djelatnost u primorskim opštinama, kakva je situacija u sjevernim i gdje ima najviše neregularnosti, saznaćemo iz razgovora sa glavnom turističkom inspektorkom Svetlanom Sljivančanin.

- Proširenju Nacionalne SOS linije za pomoć ženama i djeci, žrtvama nasilja.Proširenje linije je dio projekta započetog u martu 2017.godine pod nazivom „Poboljšanje pristupa životu bez nasilja za žene sa iskustvom nasilja u centralnoj i sjevernoj Crnoj Gori".O projektu razgovaramo sa Natašom Medjedović Pištalo-glavnom izvršnom koordinatorkom SOS tel.,NK.

- U redovnoj rubrici utorkom"Pitajte advokata", govorimo na temu "Primjena Zakona o etažnoj svojini", Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati advokat Zeljko Braletić.

Najavljujemo:
- Radionice Udruženja "Roditelji".Rijec je o edukativnim sadrzajima za djecu predškolskog I ranog školskog uzrasta koja će osmišljavati svoje priče I učiti kako se pravilno formiraju rečenice. Sa logopedom djeca će učiti da ovladaju predčitalačkim i pretpisačkim sposobnostima.O ovim i drugim aktivnostima u razgovoru sa Kristinom Mihailovic iz pomenute NVO.

- Programski sadržaj turističke organizacije Rozaje.Kako protiče sezona i kako je osmišljena ponuda za sve posjetioce te sjeverne opštine, saznaćemo iz razgovora sa direktorom lokalne TO , Amelom Dedeićem.
Naši dezurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture....

Urednici i voditelji emisije: Marija Marković i Danijel Garić
Urednica Jutarnjeg programa: Olivera Simunović
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније