Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

25. 06. 2017. 22:10   >>  21:42

U JUTARNJEM

O postupku elektronskog zakazivanja

U Jutarnjem programu govorimo o postupku elektronskog zakazivanja specijalističkog pregleda za pacijente. Kakve su prednosti novog sistema zakazivanja, otkrivamo u razgovoru sa prof.dr Vesnom Miranović iz Ministarstva zdravlja.

U emisiji govorimo o:

- Novom izvještaju “Istraživanja o zelenoj ekonomiji i zelenim poslovima“ koji je, za ovu oblast, prvi put rađen u Crnoj Gori. Naši gosti biće predstavnici Unije poslodavaca Crne Gore i Medjunarodne organizacije rada.

- Postupku elektronskog zakazivanja specijalističkog pregleda za pacijente. Kakve su prednosti novog sistema zakazivanja, otkrivamo u razgovoru sa prof.dr Vesnom Miranović iz Ministarstva zdravlja.

- Crnogorsku dnevnu štampu prelistavamo sa urednicom emisije “Replika“, koleginicom Nevenkom Bošković Ćirović.

- Svjetskom danu borbe protiv upotrebe psihoaktivnih supstanci. Na koje se načine domaće organizacije uključuju u borbu protiv droga, kakva je danasnja slika CG, koji su to najčešći faktori rizika koji utiču na pojavu narkomanije, čućemo od predstavnika Instituta za javno zdravlje, NVO sektora i JU Kakaricka gora.

- U redovnoj kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo na temu “Ishrana i navodnjavanje povrća, posebno sa aspekta uticaja visokih temperatura“. Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati Branka Nikolić iz Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji.

Najavljujemo:

- Aktivnosti Uprave pomorske sigurnosti u Baru koja se vrijedno priprema za ljetnju sezonu. U funkciji je broj telefona 129 na koji građani mogu besplatno prijaviti sve nepravilnosti na moru. Kojom dinamikom teku aktivnosti, za Jutarnji program govori direktor Uprave, Safet Kočan.

- Podrška usluzi ‘Pomoć u kući za stare’ nastavljena je i u 2017. godini, i to u proširenom obimu kroz angažman 120 gerontodomaćica. Za planirani broj od oko 1200 korisnika. Kako projekat funckioniše na teritoriji glavnog grada, koliko korisnika broji, kakav je obim posla geronto domaćica i ko se sve moze prijaviti za tu vrstu pomoći, objasniće predstavnik Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje.

- Naši dežurni reporteri će i ovog puta izvještavati sa terena. Biće ispred hotela Ramada gdje počinje Konferencija o Danu borbe protiv droga. Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture....

Urednici i voditelji emisije: Marija Marković i Danijel Garić

Urednica Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније