Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

16. 05. 2017. 22:23 >> 21:56

U JUTARNJEM

Vulić o učešću CG na Eurosongu

Koliki je stepen razvoja informatike i telekomunikacija u Crnoj Gori, da li se i u kojoj mjeri u našoj zemlji prepoznaje značaj informaciono-komunikacionih tehnologija i kakvo mjesto zauzima njihov razvoj na listi prioriteta u razvojnim planovima države, tema je kojom ćemo se baviti povodom Svjetskog dana telekomunikacija i informacionog društva. Radio amateri Crne Gore, nosioci aktivnosti ovogodišnjeg obilježavanja ovog međunarodnog dana, gosti su Jutarnjeg u prvom satu emisije.

- U Jutarnjem programu govorimo i o Međunarodnom danu borbe protiv homofobije  iz ugla civilnog društva i iz ugla institucija sistema. Osvrt na stepen homofobije i transfobije u našoj zemlji, percepciju ovog problema u društvu, kao i na zalaganje institucija sistema na suzbijanju ovih pojava ponudiće gledaocima Jutarnjeg Danijel Kalezić iz organizacije „Kvir Montenegro“.

- U terminu za prelistavanje štampe gost emisije je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

- Svjetskom danu borbe protv homofobije se vraćamo u sljedećem satu. Naša gošća je generalna direktorka Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava Blanka Radošević Marović.

- Srijeda je rezervisana i za medicinske teme. U kontakt rubrici „Jutarnja ordinacija“ govorimo o operaciji katarakte. Gledaoci pitanja mogu postavljati doktoru Harisu Kujundžiću, oftalmologu.

- Gost emisije je šef crnogorske evrovizijske delegacije Sabrija Vulić. Govoriće o utiscima sa ovogodišnjeg predstavljanja naše zemlje na ovom festivalu.

Posljednji sat smo rezervisali za dvije veoma aktuelne teme u Crnoj Gori:

- Prva se odnosi na nedavno doneseni Pravilnik Ministarstva zdravlja, kojim je propisano da se lijek „buprenorfin“ više ne izdaje u apoteci, već da ga zavisnici isključivo mogu dobijati od ljekara u domovima zdravlja. Probleme pred kojima su se našli i zavisnici i zdravstvene ustanove će pokušati dijalogom da riješe naši gosti iz Ministarstva zdravlja, Klinike za psihijatriju i predstavnici nevladinih organizacija koje se bave pitanjima prava zavisnika.

- Posljednja studijska priča se odnosi na problem krivolova na crnogorskoj obali i upotrebu ekspozivnih naprava i drugih nezakonitih sredstava, kojima se ugrožava morska fauna i životi ljudi. Svjedočanstva o brutalnom uništavanju ribljeg fonda ponudiće nam predstavnici sportskih ribolovnih organizacija i ronioci. Konsultovaćemo i naučnika da pojasni koliko je to pogubno za ekosistem i pitati nadležnu inspekciju i Ministarstvo unutrašnjih poslova koje aktivnosti sprovode da suzbiju ovu pojavu.

- Na početku svakog sata vas očekuju servisne informacije i aktuelnosti iz sporta. Uključićemo i našu ekipu koja će se javiti uživo sa nekoliko lokacija, a uz to, emitovaćemo i naše redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture....

 

Urednici i voditelji emisije: Marija Marković i Danijel Garić

Urednica Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnji@rtcg.org

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније