Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

17. 06. 2013. 19:21   >>  19:21

ANALIZA VODE

More je čisto i odlično za kupanje

Morska voda je na 85 kupališta našeg primorja ispravna i kvalitetna za kupanje i rekreaciju, saopšteno je iz Javnog preduzeća "Morsko dobro".

 

U saopštenju se navodi da je morska voda visoke čistoće, tako da posjetioci nemaju razloga za brigu kada je kupanje u moru u pitanju. 

Navodi se i da je provjera na 85 kupališta na Crnogorskom primorju pokazala da je morska voda odličnog kvaliteta. Javno preduzeće "Morsko dobro", shodno zakonu, redovno realizuje programe praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode na javnim kupalištima tokom ljetnje sezone. 

"Rezultati analize sanitarnog kvaliteta morske vode na javnim kupalištima koje su obavljene 8. i 9. juna pokazuju zadovoljavajući kvalitet na našim kupalištima. Od ukupno 85 lokacija, kvalitet morske vode bio je K1 klase na 78 kupališta, K2 klase na 3 kupališta, a granice K2 klase je prelazio na 4 kupališta. Ponovno uzorkovanje i analiza morske vode na ova 4 kupališta, koja je obavljena 13. juna, rezultirali su kvalitetom K1 klase, što znači da na ovim lokacijama nema trajnog zagađenja mora. Na osnovu ovih rezultata može se zaključiti da je kvalitet mora na crnogorskim plažama odličnog kvalitet", saopšteno je iz "Morskog dobra".

Program obuhvata 20 kupališta na području Herceg Novog, 12 u Kotoru, osam u Tivtu, 23 u Budvi, 10 u Baru i 12 na području Ulcinja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније