Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

24. 03. 2017. 22:04   >>  21:41

O KONFERENCIJI U BUDVI

Gost Jutarnjeg dekan Fakulteta za sport

Najavljujemo međunarodnu naučnu konferenciju „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, koja će se 14. put održati u Budvi od 30. marta do 2. aprila i okupiti više od 120 učesnika iz 23 države sa četiri kontinenta. Gost Jutarnjeg programa biće dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Stevo Popović.

 

U nastavku:

Dnevnu štampu za 25. mart komentarisaće književnik Nikola Nikolić.

U rubrici EU kutak naše teme: Decentralizacija pitanja poštovanja prava i sloboda LGBT osoba u Crnoj Gori, saradnja sa lokalnim samoupravama, Zakon o registrovanom partnerstvu, senzibilizacija cijelokupne društvene javnosti u vezi sa zaštitom prava LGBT osoba i postizanje njihove ravnopravnosti u crnogorskom društvu, jačanje tolerancije, prihvatanja različitosti, istraživanja o stavovima građana o diskriminaciji  u Crnoj Gori. Naša gošća  biće generalna direktorica za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Blanka Radošević Marović.

Naša ekipa sa terena izvještava sa “Transpozijuma IV” regionalnog događaja koji okuplja trans, inter i rodno varijantne osobe i koji se prvi put održava u Podgorici. Najavićemo i Međunarodni festival queer filma „Merlinka“, kao i sedmi Sajam vjenčanja “Vaša bajka” koji se održava u Delti.

Dolaskom proljeća dolaze i nova izdanja iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica. Nakon “Liste ptica Crne Gore sa bibliografijom”, predstavljamo jednu od najzančajnijih publikacija CZIP/a - “Atlas seobe ptica Crne Gore”. Govorićemo i o festivalu Spring Alive i najaviti aktuelne radionice za učenike. Iz CZIP-a u goste nam stiže biolog Marija Stanišić.

Globalna akcija “Sat za planetu” biće obilježena u subotu, a građani se mogu uključiti gašenjem svjetla od 20 sati i 30 minuta do 21 sat i 30 minuta ili učešćem u promotivnoj biciklističkoj vožnji. Sa detaljima akcije upoznaće nas koordinatorka Sata za planetu Milica Mihaljević.

U redovnoj rubrici Ukusi jutra šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće hljeb od cvekle.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dječiji kutak, Fitnes, Kulturni vodič, Slike dana, Svijet u 5 minuta, Ukusi jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније