Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

30. 09. 2016. 22:01 >> 21:43

U JUTARNJEM

O raku dojke, kulturnom nasljeđu PG...

Oktobar, mjesec borbe protiv raka dojke, obilježava se kako bi se skrenula pažnja na rasprostranjenost te bolesti, na podizanje svijesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, kao i o zbrinjavanju oboljelih. Rak dojke je trenutno vodeća maligna bolest kod žena, kako u razvijenim, tako i u zemljama u razvoju. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u saradnji sa klinikom “Feniks medikal”, organizuje besplatne mamografske i ultrazvučne preglede dojki. Sa detaljima će nas upoznati načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti ministarstva Biljana Pejović I ginekolog Srđan Medan.

U nastavku:

Jedna od tema “Kongresa ortopeda i traumatologa Crne Gore” bila je “Fizikalna terapija i rehabilitacija” u okviru koje je specijalistkinja primijenjene fizioterapije  Sandra Sošić predstavila  rad na temu “Primjena Schroth metode kod skolioza”. Sošić če biti gošća Jutra.

Naša ekpa sa terena informiše nas kako protiče Nacionalna sedmica dojenja u organizaciji Udruženja Roditelji, Međunadrodni dan starijih, koji Crveni krst Crne Gore obilježava brojnim aktivnostima širom Crne Gore, kao i Dan kafe koji se i ove godine obilježava u Delta sitiju.

Najavljujemo promociju dokumentarnog filma  "Mirkova Nova varoš 1886-1941"  i izložbu radova na temu “Oglašavanje u Podgorici u prvoj polovini XX vijeka". Film i izložba su dio šireg projekta NVU “Ruster” koji ima za cilj promociju kulturnog nasljedja Podgorice. Promocija filma i izložbe je u subotu 1. oktobra u 20 h u KIC-u Budo Tomović. Ugostićemo izvršnog producenta Mitra Miranovića.

Izložba radova mr Igora Rakčevića biće otvorena 1. oktobra u 19 h u prostorijama KIC-a  “Malesija” u Tuzima. Tim povodom ugostićemo umjetnika Rakčevića, kao i urednicu programskih aktivnosti, producentkinju KIC-a Malesija Tuzi - Farah Ademović Ljaljević.

Članovi juniorskog sastava AK “Mornar” učestvovali su na "B" takmičenju atletskog Kupa šampiona u Portugalu. To je drugo učešće Barana na ovom prestižnom takmičenju koje su izborili kao najbolji u zemlji. Ugostićemo dio ekipe.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće supu sa njokama.

Prvu nagradu za kompoziciju na festivalu “Naša radost” dobila je pjesma "Zvijezda” za koju je muziku i aranžman uradio Predrag Nedeljković, tekst Sanja Perić, a otpjevao je Đorđije Aleksić iz Nikšića, koji će biti naš gost. 

Dva nova singla, “Sudnji dan” i “Freedom”,  promovisaće u našem programu crnogorski glumac i multimedijalni umjetnik Slavko Kalezić koje je objavio  povodom obilježavanja 10 godina karijere.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, rubrike: Dogodilo se na današnji dan, priče sa portala RTCG.ME, TV Arhiv, Pitalica, Fitnes, Slike dana, Meridijani, Ukusi Jutra, Šoubiznis...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније