Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavio: O.Z.

25. 07. 2016. 21:54   >>  21:35

SJUTRA U JUTARNJEM

Veterinari o bolesti kvrgave kože goveda

U Jutarnjem programu o prvom slučaju bolesti kvrgave kože kod goveda u Crnoj Gori i neophodnim mjerama zastite za zivotinje i za ljude. Mnogo je nedoumica i dilema. O kakvoj bolesti se radi, koliko je opasna, da li se prenosi na druge životinje, da li se prenosi na ljude, kako se zaštititi? Na ova i ostala pitanja odgovaraju: Sunčica Boljević veterinar, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i Dejan Laušević, direktor Specijalističke veterinarske laboratorije.

U nastavku:

- Gost Jutra Slobo Pajović, izvršni direktor Luke Bar. Nedavno je ovo preduzeće proslavilo 110 godina postojanja i rada najveće luke na vratima Jadrana. Tom prilikom je istaknuto da je u godini koja je prethodila preko Luke Bar pretovareno 812.000 tona tereta, a u 2016. Menadžment planira obim pretovara preko milion tona. Da bi u potpunosti bili iskorišćeni lučki kapaciteti neophodna je adekvatna saobraćajna infrastruktura- izgradnja auto puta i rekonstrukcija željezničke pruge. O svemu ovome, ali i o drugim stvarima bitnim za poslovanje  detaljnije u Jutru.

- U redovnoj kontakt rubrici utorkom , Pitajte advokata, govorimo na temu prava na godišnji odmor. Pravo na godišnji odmor kao jedno od najosnovnijih prava zaposlenih iz radnog odnosa ujedno je i jedno od najčešće zloupotrebljavanih prava u praksi, sa čijom sadržinom mnogi zaposleni nisu upoznati, tako da ćemo govoriti suštinu ovog prava i ključnim  problemima u njegovom ostvarivanju s obzirom na to da se kod njegovog korišćenja i ostvarivanja problemi pojavljuju češće nego što je očekivano. Gošća Jutra advokatica, Vesna Cimbaljević.

- Udruženje hendikepiranih "Srce" otvorilo je prvu suvenirnicu u Mojkovcu. Njeno otvaranje  predstavlja uspješan završetak  projekta na kojem su radili zajedno  sa  Zavodom za zapošljavanje Crne Gore. Projekat je obuhvatio obuku osoba sa invaliditeto na izradi suvenira, a potom i zapošljavanje u trajanju od šest mjeseci. U konačnom može se govoriti o ostvarenom cilju, jer su članovi mojkovačkog Udruženja sa hendikepom  "Srce" sada obučeni da nešto rade i u mjeri mogućeg je  ostvarena i njihova uključenost u društvene tokove. Detaljnjije u razgovoru sa Dušanom  Rakočevićem, predsjednikom  Udruženjeahendikepiranih "Srce"iz  Mojkovca.

- Nastavljamo sa  uključenjima u program Radija Crne Gore, putem kojih  Jutarnji program, već treću godinu  doprinosi promociji  projekt a  ''Ljeto uz radio ''.  U otvorenom studiju, iz Budve javlja nam se Gorica Vukićević. Njen gost je  Božidar Vuksanović, direktor Uprave za inspekcijske poslove.

Najavljujemo:

- Internacional festival folkora na Cetinju , od 28. do 31. Jula. Zahvaljujući angažmanu Kulturno – umjetničkog društva „Njegoš“, Cetinje ce biti  domaćin jednog od najznačajnijih međunarodnih festivala folklora u regiji. Na festivalu učestvuju predstavnici folklornih društava iz Crne Gore i  država bivše Jugoslavije.

- Drugi skup grahovskih Kovačevića, 30. Jula na slavnom Grahovu. Kako ističu organizatori , Grahovo će ovoga puta poprište Kovačevića, a najavljen je i bogat kulturno-umjetnički program, mnogo zabave uz druženje, sportska nadmetanja.....

- U muzičkom dijelu programa mladi i talentovani pjevač, Luka Radović i  premijerno  izvodjenje pjesme,"Blefiram".

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, priče sa terena, gledaćete i redovne rubrike:  Dječiji kutak, PG Hronika, Vodič događaja iz kulture....

Urednica emisije: Olivera Simunović

Voditeljka: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније